De ce nu functioneaza o cura de slabire?

  • Publicat:
De ce nu functioneaza o cura de slabire?
De ce nu functioneaza o cura de slabire?

Da, stim cu totii: prajiturelele arata fenomenal, miros nemaipomenit si au un gust dumnezeiesc. La fel si fripura de porc din cuptorul bunicii. Sa mai pomenim ceva despre shaorma de la colt, pe care nu te poti abtine de la a ti-o cumpara in fiecare pauza de serviciu? Te mai crede cineva cand spui ca de saptamana viitoare incepi cura de slabire? Mai conteaza?

Grasutele pot fi adesea vazute luand pranzul la McDonald’s, incercand fara succes sa-si camufleze colaceii intr-un taior marimea L (caci despre S nici nu poate fi vorba), circuland doar cu masina proprie, relaxandu-se pe banci in parc, sau luandu-se la tranta cu ceilalti cumparatori in hipermarket, hotarate sa rada toti cozonacii calzi de pe rafturi. Convinse fiind ca barbatul de langa ele le va iubi toata viata pentru sufletul lor si vor face abstractie de dimensiunile colosale pe care le-au capatat (evident, dupa ce l-au cunoscut!), grasutele dispun de tot soiul de scuze cu ajutorul carora se sustrag de la a tine o dieta.

Le face rau la inima, nu da rezultate sau pur si simplu pofta de mancare intrece si ultima farama din dorinta de a slabi, grasutele nu pot fi nici in ruptul capului discipliniate in privinta regimului alimentar. E adevarat, sunt firi placute, exuberante, vesele si de incredere, insa sarmul lor poate fi pus mai bine in valoare printr-o silueta ca la carte. In  plus, marele castig la finele luptei cu greutatea excesiva este de partea sanatatii.

Dar cum pot se pot ele elibera de kilogramele nedorite? Cu multa stapanire de sine, cu un regim alimentar adaptat nevoilor organismului si, poate cel mai important, cu sprijinul celor din jur.

Iata cateva convingeri adanc inradacinate in mintea multor femei, care ar trebui reevaluate intrucat nu fac decat sa induca un comportament alimentar total eronat:

1. Piramida alimentelor este valabila pentru absolut toata lumea. FALS! Pentru multe persoane consumul de cereale zilnic, pret de o saptamana, este chiar contraindicat: baloneaza, ingrasa si induce o stare de disconfort.

2. Dieta perfecta, promovata pe postul preferat de televiziune, functioneaza la toata lumea. FALS! In vreme ce unele persoane se simt excelent tinand un regim vegetarian, altele isi distrug sistemul digestiv urmand acelasi regim. 

3. Orice dieta saraca in carbohidrati este cam acelasi lucru cu dieta Atkins. FALS! Exista o multime de alte diete prin care se poate scapa de kilogramele in plus fara sa apelezi la planul Atkins.

4. Stresul te slabeste. FALS! Cortizolul, hormonul stresului, este principalul vinovat care amplifica dorinta de a consuma peste masura produse bogate in carbohidrati.

5. Toti oamenii au un metabolism similar. FALS! Fiecare persoana are propriile ei particuparitati, iar metabolismul nu face exceptie. Daca unii asimileaza aproape orice, altii nu asimileaza mai nimic, astfel incat cu totii trebuie sa consumam alimentele adecvate metabolismului nostru.

6. Grupa sanguina nu influenteaza in niciun fel soarta unei diete. FALS! Grupa sanguina joaca un rol destul de important in procesul de slabire. In functie de acest criteriu, se poate observa ca unele persoane nu tolereaza anumite produse. Spre exemplu, persoanele cu grupa de sange 01 sunt cele mai susceptibile de a fi alergice la lactate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”