De ce nu e bine să mănânci mâncare de câini?

Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să te mai gândeşti dacă mâncarea animalului tău de companie este bună şi pentru tine.
  • Publicat:
De ce nu e bine să mănânci mâncare de câini?
FOTO: shutterstock / De ce nu e bine să mănânci mâncare de câini?

Trebuie să recunoaştem că nu de puţine ori ne-am întrebat dacă mâncarea pentru câini sau pisici ar putea fi consumată şi de oameni. În fond, în cazul unei crize economice, trebuie să ne adaptăm metodelor inovative de supravieţuire, mai ales că patrupedul nostru se bucură din când în când şi de resturile care ne rămân nouă după o masă copioasă. Aşadar, funcţionează sau nu şi invers?

Consumul pe termen scurt nu ar trebui să-ţi facă rău

Bineînţeles, mâncarea pentru câini nu este destinată omului, mai ales că este produsă diferit, motiv pentru care o cantitate mică nu ar trebui să-ţi facă rău. În general, mâncarea pentru câini ete făcută dintr-un amestec de cereale, produse animale, boabe de soia, vitamine şi minerale fiind astfel o dietă echilibrată pentru animalul tău de companie. Produsele animale sunt de cele mai multe ori carne, oase măcinate, piele, organe şi alte părţi animale care nu se potrivesc meniului nostru.

Câinii şi oamenii au nevoi nutriţionale diferite

Oamenii au nevoie de alte valori nutriţionale faţă de câini, iar mâncarea pentru animale nu conţine toţi nutrienţii necesari pentru a te menţine sănătos. De exemplu, vitamina C. Vitamina C este un nutrient esenţial, critic pentru o peiele sănătoasă şi un sistem imunitar bun. Omul nu poate produce vitamina şi astfel trebuie să o asimileze din alimentaţie. Pe de altă parte, câinii o produc în ficat, motiv pentru care nu este necesară includerea eu în mâncare.

Poate produce toxinfecţie alimentară

Doar pentru faptul că poţi mânca mâncare de câini, nu înseamnă că trebuie să o faci. Mâncarea pentru câini vine la pachet şi cu câteva riscur. Similar mâncării noastre, chiar şi mâncarea pentru câini poare fi contaminată cu bacterii care-ţi pot provoca rău. Modul în care este depozitată mâncarea animalului tău de companie este esenţial pentru a te asigura că este sigură de consum. Mai mult, anumite tipuri de mâncare sunt complet crude, ceea ce nu este deloc o idee bună ca omul să consume carne crudă pentru că există potenţialul risc de infecţie cu Salmonella, Listeria, Campylobacter şi E. coli. Simptomele pot varia de la uşoare la severe şi pot include stare de greaţă, vărsături, crampe intestinale şi diaree.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân