De ce e bine să înveți să gătești?

Lecțiile de gătit online au din ce în ce mai mulți adepți în toată lumea. Fiecare rețetă cuprinde un univers al aromelor în ea!
  • Publicat:
De ce e bine să înveți să gătești?
foto: Shutterstock

Acum câțiva ani, multe femei cu carieră în ascensiune refuzau cu înverșunare să gătească, sau să învețe să gătească. Mult perpetuata imagine a ”femeii la cratiță” a dăunat, cu siguranță. Însă, a găti nu este decât o super putere, pe care o poți folosi indiferent de sex, vârstă sau de spațiul geografic în care te afli.

 

Pandemia de coronavirus ne-a pus față în față cu multe dintre punctele forte pe care le deținem, dar și cu punctele slabe ce necesită îmbunătățire. Din punct de vedere al gătitului, milioane de oameni au deschis cărți de bucate, au sunat părinții sau au deschis computerele pentru a învăța să gătească. De ce nu? Până la urmă, în era internetului poți învăța trucuri de la cei mai vestiți bucătari ai lumii. Totul este posibil, totul se poate învăța.

O casă în care se gătește – o casă primitoare

Indiferent de cât de strălucitoare este cariera părinților, pentru copiii nimic nu este mai îmbietor când se întorc acasă de la școală decât arome de mâncare proaspăt gătită de mamă, bunică, tată. Să știi să gătești, este una dintre lecțiile supreme ale supraviețuirii. Mai mult decât atât este o cale de a exprima creativitatea, de a mânca sănătos, de a cuceri și de a face economie.

Lăsați copiii în bucătărie!

De la cele mai mici vârste, protejați evident de multiplele pericole (cuțite, aragaz, cuptor, prize electrice, râșnițe, mixere etc) este minunat pentru un copil să vadă cum bucătăria este locul magic în care se prepară zi de zi hrana.

Implicați câți mai mulți membri ai familiei în procesul gătitului. De la mersul la cumpărături, alegerea produselor, pregătirea lor, pregătirea mesei, savurarea preparatelor, curățenia în bucătărie.

Experimentați condimente specifice și altor culturi

Nu ezitați să cumpărați în fiecare lună câte un condiment nou. Miroșiți-l, gustați-l. Cercetați în ce fel de preparate îl puteți integra. Mergeți la restaurante unde puteți mânca preparate cu acel condiment. Gătiți împreună cu familia sau singuri acasă.

Înscrieți-vă la cursuri de gătit online pentru un strop de creativitate

Nu aș fi bănuit vreodată că din făina de porumb poți obține prăjituri rafinate. Asta am învățat la un curs online, cu un chef italian care locuiște în Berlin. ”Lumea” din fiecare farfurie poate fi infinită. Experimentează!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân