Dana in Razboi cu dusmanii siluetei

Mentinerea siluetei este o provocare pentru orice femeie. Cu atat mai mult daca esti celebra si aproape ca nu exista zi in care sa nu simti atintit asupra ta ochiul critic al publicului. Dana Razboiu, emblema Jurnalului TVR, stie cel mai bine ce inseamna
  • Publicat:
Dana in Razboi cu dusmanii siluetei
Dana in Razboi cu dusmanii siluetei

CSID: Cate kilograme aveai inainte de sarcina, cate dupa, cate ai acum?
Dana Razboiu: In timpul sarcinii mancam noaptea la ora doua, caci oricum somn nu aveam, in schimb pofta de mancare, da. Ajunsesem la 18 kg peste greutatea mea constanta, cand am refuzat sa ma mai urc pe cantar. Am scapat de cele 8 kg o data cu nasterea si am ramas cu cel putin 10 kg in plus vreme de 9 luni. Dupa ce n-am mai alaptat, am revenit la greutatea de dinainte de sarcina.

CSID: In ce consta dieta pe care ai tinut-o?
Dana: Am inceput dieta Montignac dupa ce am intarcat copilul. E o dieta in care cred cu toata convingerea si care mie imi face de doua ori bine: slabesc si imi reglez metabolismul, devenind mai sanatoasa. Pe scurt trebuie respectate urmatoarele reguli: 
1. niciodata carbohidrati cu grasimi: paine, paste sau alte fainoase, sau cartofi cu grasimi – carne grasa, margarina, uleiuri, branzeturi, alune si seminte etc.   
2. niciodata sa nu se consume fructele impreuna cu alte alimente, ci doar cu o ora inainte de masa si la 3-4 ore dupa, fermenteaza in stomac si ingreuneaza mult digestia. 
3. niciodata alcool, paine, zahar si alte cateva alimente (ficat, alune etc.) in prima faza a curei de slabire.

CSID: Atunci ce se poate manca, daca astea sunt doar regulile mari si mai exista si altele mai afurisite?
Dana: Poti manca:
1. multe fructe, cel putin una din mese era exclusiv de fructe, orice fel. 
2. omleta cu cascaval si sunca, fara paine
3. gratare cu salata.
4. branzeturi de mai multe feluri, dar fara nimic altceva la masa respectiva.
In plus, am incercat sa mananc la doua, trei ore fara exceptie. Cum eram mai mult plecata, imi luam cu mine cateva mese, in pungute separate: una de fructe, una de triunghiuri de branza topita (o cutie intreaga!), morcovi, lipie de secara, doua sau trei oua fierte fara nimic in plus. Unele din aceste alimente le puteam manca foarte bine oriunde. Ajunsesem chiar sa mananc in masina, la semafor, intre doua intalniri, ca sa nu fiu tentata sa mananc la restaurant bunatati precum puiul chinezesc, gatit cu zahar si orez. Adica otrava curata dupa teoriile lui Montignac.

CSID: Cum ai invins poftele? De dulciuri, de paine etc.?
Dana: Nu le-am invins, le-am stapanit oarecum, am incalcat si regula asta,
m-am gandit ca pot manca putina inghetata din cand in cand sau ciocolata neagra. De altfel, in faza a doua a curei de slabire, Montignac ne permite sa mancam si paine, si chiar ciocolata neagra, cu un ridicat continut de cacao. Eu am aplicat direct faza a doua si totusi am slabit. Dar am compensat cu foarte mult sport.

CSID: Care este acum regimul tau alimentar?
Dana: Mananc multe fructe, de toate felurile, la orice ora. Beau multe lichide, apa plata, ceaiuri si supe, ma feresc de bauturile acidulate cat pot si de cele dulci, mananc in general sanatos. Singura exceptie e inghetata, fara de care nu pot.

CSID: Un sport de suflet?
Dana: Inotul a devenit o pasiune. Poate este vorba de legatura mea de suflet cu apa, de izolarea pe care mi-o da inotul bras cu ochelari si capul scufundat, de atractia irezistibila pentru acest sport. Cred ca as fi putut face performanta in acest sport, caci am ajuns, asa ca amator, la recorduri incredibile de anduranta, inot fara probleme 60 de minute, intr-un ritm alert, la intrecere cu orice barbat din bazin.

CSID: Cum te simti dupa o ora de sport?
Dana: Sportul il practic in „campanii”, sa zicem. Am luni in care sunt o fanatica si merg la sala sau la bazin aproape zilnic, apoi, din motive diverse, intrerup o saptamana sau doua si asta mi-e fatal, pentru ca nu ma mai reapuc decat dupa alte cateva luni, cand redevin fanatica… si tot asa. Nu e neaparat bine ce fac, dar asta e adevarul si-l recunosc chiar daca nu sunt mandra de el.

Imi place foarte mult fitnessul, ma duc la sala in perioadele „sportive” chiar si de cinci ori pe saptamana. Folosesc greutati mici si repet exercitiile de mai multe ori decat se recomanda. Asa ma simt eu bine, asa functioneaza corpul meu si il ascult. Deci, nu ma sperie faptul ca as putea sa-mi dezvolt musculatura prea mult. Insa, ma tem ca obtin rezultate prea incet si am nevoie de o cantitate mai mare de vointa ca sa continuu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Proteinele fac legea in sport
Proteinele fac legea in sport
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”