Curele de slabire dure sunt mijloace sigure de imbolnavire cronica

Daca grasimile sunt insuficiente, creierul si sistemul vascular nu functioneaza in parametri normali. Iar in lipsa proteinelor care confera starea de satietate si care duc la arderea de calorii, slabirea ramane un vis frumos.
  • Publicat:
Curele de slabire dure sunt mijloace sigure de imbolnavire cronica
Curele de slabire dure sunt mijloace sigure de imbolnavire cronica

Dietele care nu tin cont de toate principiile alimentare sunt deseori o atractie pentru doritoarele unui trup perfect. Sa nu uitam de dieta cu supa de varza care a facut istorie. Mai mult, multe tinere apeleaza chiar la infometari fara sa clipeasca. Insa riscurile pentru sanatate sunt majore. Sa aflam opinia specialistilor!

Daca pana acum nu v-au trecut prin fata ochilor aceste cifre, este momentul sa le luati in seama. Orice persoana trebuie sa aiba o alimentatie echilibrata, care sa contina 50 la suta carbohidrati, 30 la suta proteine si 20 la suta grasimi.

Daca vreunul dintre principiile alimentare lipseste, organismul are de suferit. De exemplu, in lipsa glucidelor, va veti simti lipsite de vlaga si energie. Daca grasimile sunt insuficiente, creierul si sistemul vascular nu functioneaza in parametri normali. Iar in lipsa proteinelor care confera starea de satietate si care duc la arderea de calorii, slabirea ramane un vis frumos.

La fel de periculoasa este si reducerea drastica a numarului zilnic de calorii. „Curele de slabire dure sunt mijloace sigure de imbolnavire cronica. Oamenii nu constienzeaza lucrul acesta: a ramane normoponderal nu este o chestiune de a face cum sa face din obez normoponderal, este cum a face sa previi supraponderalitatea. Si se promoveaza o moda nociva, top modele scheletice si care sunt mai degraba bolnave de anorexie nervoasa, care are un prognostic rezervat, se poate muri. Sau se trece in partea cealalta la bulimie si acel efect de yoyo care practice inseamna o imbolnavire sigura si o speranta de viata mica” spune prof. Dr. Gheorghe Mencinicopshi.

Asadar, reteta ramane aceeasi: o alimentatie echilibrata care trebuie sa devina un mod de viata, completata de un program regulat de 20 de minute de sport practicate in fiecare zi!

Citeste si: Cum arata viitorul alimentar al omenirii


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”