Cura de slabire ti-o dicteaza fizicul

Ai incercat regim dupa regim, dar esti tot departe de greutatea ideala. Te-ai gandit vreodata ca nu ti-ai ales bine dieta?
  • Publicat:
Cura de slabire ti-o dicteaza fizicul
Cura de slabire ti-o dicteaza fizicul

Nutritionistii francezi au descoperit o puternica legatura intre tipul de conformatie fizica si reusita unei cure de slabire. Ei au impartit femeile in trei categorii: androidele – cele care se ingrasa in partea superioara a corpului, ginoidele – la care kilogramele in plus prefera partea inferioara si monoformele – in cazul carora urmarile exceselor culinare se vad peste tot. Fiecare insa poate avea o talie de viespe daca urmeaza sfaturi personalizate.

Regimul femeii de tip android
Talia departe de marimea ideala, bratele pline si pieptul care si-a pierdut fermitatea – toate iti dau batai de cap. Tendinta de ingrasare se manifesta la tine in partea de sus a trupului. Medicii au gasit si o explicatie: de vina este insulina. Acest hormon secretat de pancreas permite metabolizarea zaharului consumat si faciliteaza stocarea grasimilor in celulele adipoase. Daca insulina este secretata in exces – pentru ca ai mancat prea mult sau prea dulce –, ea determina o crestere in greutate vizibila in special in zona abdomenului. Primul pas: renunta la zahar! Apoi treci la exercitii care iti pun serios la treaba abdomenul si bratele si iti tonifica pieptul: dansurile orientale, inotul, artele martiale.

Regimul femeii de tip ginoid
Ai un abdomen plat, brate subtiri, sani mici – pari o vesnica adolescenta. Insa, la o privire mai atenta, lucrurile stau altfel. Pentru ca organismul tau retine apa, esti predispusa la celulita, asa ca marile tale probleme sunt coapsele si fesele. Nutritionistii au pus la cale un plan care sa te ajute. Ei spun ca tocmai greselile alimentare ti-au determinat conformatia. Ai incercat de nenumarate ori sa pierzi in greutate, asa ca ai renuntat la carne, branza si grasimi in favoarea legumelor, pe care le consumi in cantitati excesive. Ce nu ai stiut este ca legumele contin foarte multa apa, care a dus la aparitia celulitei. Tu nu trebuie sa slabesti, ci mai degraba sa te „dezumfli”, sustin specialistii. Ce trebuie sa faci? Pe langa abonamentul la sala, fa-ti unul si la bazinul de inot sau chiar la gimnastica acvatica – sunt sporturi care se opun retentiei apei si te vor ajuta sa scapi si de aspectul de coaja de portocala al pielii.

Regimul femeii de tip monoform
In cazul tau, nu doar abdomenul, coapsele sau bratele au de suferit, ci intregul corp. Vestea buna e ca poti slabi mult mai usor decat femeile ginoide sau androide, care se lupta cu anumite zone-problema. Ai grija, insa! Trebuie sa pierzi din greutate uniform, fara sa iti slabesti intr-atat de tare muschii incat pielea sa se lase. Ca sa slabesti uniform, trebuie sa lucrezi pentru toate grupele de muschi: alergarea este cea mai recomandata, cu conditia sa o practici zilnic timp de minimum 50 de minute. Daca nu-ti prea vine sa alergi, iesi la o plimbare de cel putin doua ore. In plus, specialistii iti recomanda yoga, dansul si sporturile acvatice. Secretul reusitei tale: pune accent pe proteine! Asimilarea lor depinde mult de energia consumata. In plus, proteinele reduc pofta de mancare, au putine calorii si ajuta la eliminarea apei din tesuturi.

Alimente permise: fructele, legumele, lactatele, branzeturile si carnea – toate slabe.
Alimente nepermise: produsele de patiserie si grasimi (sosuri, unt, ulei).
Exercitii fizice: cat mai multe abdomene, exercitii pentru tonifierea bratelor si a pieptului.
Produse de ingrijire: lotiunile care redau fermitatea pielii (in special in zona pieptului si a decolteului).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân