Arde iute kilogramele cu acest aliment-minune!

  • Publicat:
Arde iute kilogramele cu acest aliment-minune!
Foto: Shutterstock

Capsaicina conţinută de ardeiul iute este o substanţă recunoscută pentru proprietatea denumită generic „arderea grăsimilor”, sintagmă ce se referă la un întreg proces metabolic ce stă la baza pierderii în greutate.

Principiul este simplu: consumul de energie, adică numărul de calorii arse, trebuie să fie mai mare decât aportul de energie, adică numărul de calorii pe care le preluăm din alimente. În cazul în care metabolismul nu reuşeşte să ardă toate caloriile pe care i le dăm, acestea sunt acumulate în corp sub formă de grăsime.

Ardeiul iute accelerează metabolismul

Pentru a scăpa de kilogramele în plus, trebuie să ne ajutăm organismul să îşi accelereze procesele metabolice, deoarece un metabolism rapid duce la activarea termogenezei, iar prin termogeneză excesul de calorii este convertit în energie termică.

Rezervele de lipide sunt cele mai importante surse de energie ale corpului, deci stimularea termogenezei va avea efecte asupra arderii depunerilor de grăsimi. Unul dintre cele mai cunoscute alimente cu efect termogen este ardeiul iute.

Când alimentele termogenice sunt ingerate, temperatura de bază a corpului creşte, forţând accelerarea metabolismului, deci un consum mai mare de calorii. În loc să conţină calorii şi grăsimi, alimentele termogenice sunt folosite de organism pentru a digera alte alimente.

Este demonstrat ştiinţific faptul că substanţa conţinută de ardeiul iute, capsaicina, accelerează metabolismul, declanşând în mod natural termogeneza, adică transformarea grăsimilor în energie utilă, cu efecte directe în pierderea în greutate.

Capsaicina are și alte beneficii

În afară de beneficiile sale pentru slăbire, capsaicina din ardeiul iute este de asemenea o bună sursă de capsorubină, caroten, luteină, capsathină, vitamina A şi C sau zinc.

Extractul de Capsicum din ardeiul iute (cunoscut drept capsaicină) are şi alte proprietăţi precum:

  • ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge pentru obţinerea echilibrului optim
  • ajută la menţinerea sănătăţii pielii, la reducerea nivelului colesterolului rău şi la scăderea tensiunii arteriale
  • are proprietăţi antiinflamatorii și este utilă în stimularea circulaţiei sanguine şi reglarea temperaturii corpului

Pentru a acumula cantitatea optimă de capsaicină, ar trebui să consumăm zilnic cantităţi mari de ardei iute, însă stomacul nostru ar avea probabil de suferit. Soluţia vine sub forma suplimentelor nutritive pe bază de ardei iute, care nu cauzează reacţii iritative.

Intensificând acest proces metabolic eficient de ardere a grăsimilor, capsaicina face posibilă o slăbire naturală, cu o mulţime de efecte benefice asupra întregului organism. Pe lângă faptul că stimulează metabolismul şi arde grăsimile, suplimentul reglează digestia, reduce pofta de mâncare şi împiedică noi depuneri de grăsime.

Deşi nu necesită un regim alimentar strict, este important ca suplimentul nutritiv cu capsaicină provenită din ardeiul iute să fie asociat unui stil de viaţă sănătos, bazat pe alimentaţie corectă şi exerciţiu fizic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân