Cum se asociază preparatele de Revelion cu băuturile potrivite

  • Publicat:
Cum se asociază preparatele de Revelion cu băuturile potrivite

Excesele de orice fel de Revelion ne pot crea serioase neplăceri, indigestiile și colicile biliare fiind cele mai frecvente probleme de sănătate în această perioadă. Ele pot fi însă prevenite dacă, în seara de Anul Nou, alegem să fim cumpătați și să asociem corect preparatele fine cu băuturile potrivite, bineînțeles, consumate în cantități moderate. 

Regula de bază este ca, în noaptea dintre ani, să optați pentru mâncăruri diversificate. De Revelion, este indicat să renunțăm la meniul tradițional, cu sarmale, friptură de porc, salată boeuf sau piftie, și să optăm pentru preparate mai ușoare, din pește, carne de pasăre, însoțite de salate sau murături.

Băuturi în funcție de meniu

În ceea ce privește băuturile alcoolice, indicat este ca startul mesei de Revelion să fie dat de licorile care stimulează pofta de mâncare, având, totodată, rol digestiv înainte de festinul culinar.

Cele mai cunoscute astfel de băuturi la noi în țară sunt palinca și țuica, însă gustul lor nu este pe placul tuturor. Cei care nu sunt amatori ai acestor licori se pot delecta înainte de masă cu un pahar de vodkă, vinars sau whisky, șampanie sau, poate, cu un pahar de vermut sau de lichior fin, în cazul doamnelor.

Răsfățul papilelor gustative poate continua cu un pahar de vin, roșu sau alb, în funcție de meniu. Pentru a potența savoarea preparatelor din carne roșie, ideal este vinul roșu, în timp ce vinul alb se potrivește unui meniu din pește sau din carne de pasăre.

Deserturile delicioase pot fi completate perfect cu un vin alb sau rose sau șampanie. Cei care preferă să se abțină de la tentațiile dulci se pot delecta cu o băutură digestivă aromată, cum este romul, care răsfață simţurile cu un melanj deosebit ce include caramel, cacao, cafea şi condimente.

În funcție de preferințe, preparatele fine de pe mesele de Revelion pot fi însoțite și de alte băuturi alese. În prag de An Nou, pentru a evita aglomerația din supermarketuri, cât și alegerile nepotrivite cauzate de achizițiile făcute în grabă, băuturile rafinate pot fi comandate online.

De sărbători, mii de produse originale 100% comercializate de magazinele online de băuturi alcoolice au prețuri mici. În plus, livrarea este rapidă, în general, comenzile ajungând în una-două zile lucrătoare la destinație. Adesea, pentru comenzile care depășesc o anumită valoare, magazinele online asigură transportul fără taxe suplimentare!

Alegeri inspirate și La mulți ani!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân