Cum sa tinem in frau stresul

articol
  • Publicat:
Cum sa tinem in frau stresul
Cum sa tinem in frau stresul

Stresul, caruia ii facem fata – si maniera in care-l controlam – are un efect incontestabil asupra sanatatii noastre. Primele semne de stres necontrolat sunt insomnia, durerile de cap, iritabilitatea si oboseala. Prost controlat timp mai indelungat, stresul poate cauza probleme de sanatate ca hipertensiunea, ulcerul sau boli ale inimii. Pentru a preveni aceste probleme, solutia nu consta in a evita total stresul (ceea ce este oricum imposibil), ci in a-l controla si a ne cunoaste limitele. Aceasta revine la a identifica factorii de stres negativ pe care-i avem in viata si a-i stapani in mod eficacient.

Unul din mijloacele cunoscute de a controla stresul este practica regulata a activitatilor fizice. Pentru a obtine efectul dorit, este important sa alegem activitatile potrivite, adica sa facem lucruri care ne plac si care se integreaza bine in rutina si in orarul nostru. Este complet inadecvat sa ne enervam pentru a incerca sa includem o anume activitate intr-o zi si asa supraincarcata.

Trebuie sa iti faci timp pentru aceasta activitate de cel putin trei ori pe saptamana si sa nu abandonezi. Din momentul in care te-ai obisnuit sa faci exercitiile fizice, beneficiezi de o scadere constanta a nivelului de stres si anxietate. In afara activitatii fizice. exista si alte metode de a face fata stresului. Iata cateva sugestii:

1) Stabiliti prioritati si nu va grabiti – Puteti fi activi si ocupati fara sa va grabiti.
2) Stabiliti prioritati la locul de munca si acasa, apoi fortati-va sa faceti lucrurile in mod logic si intr-un timp rezonabil.
3)Tineti un jurnal – Sa nu stii ceea ce vrei poate fi stresant. A tine un jurnal este un excelent mijloc de a invata sa va cunoasteti. Cand va notati emotiile si experientele, atat cele bune cat si cele rele, se pot observa tendinte importante.
4) Nu este nevoie sa va tineti jurnalul in fiecare zi, dar trebuie sa-l cititi cu regularitate.
5) Vorbiti cu altii – Problemele pot parea mai rele decat sunt atunci cand omul nu vorbeste despre ele. Faceti-va timp sa aprofundati legaturile de prietenie si sa vorbiti despre preocuparile voastre cu un prieten, cu un membru de familie.
6) Aceasta poate sa va ajute sa vedeti situatia sub o cu totul alta lumina si sa-i gasiti chiar solutia.
7) Si, in sfarsit, ascultati-va corpul!- El va va zice cand ii cereti prea mult. In momentul aparitiei semnelor de avertisment ca insomniile sau oboseala, luati-o mai incet, relaxati-va, distrati-va, desfatati-va si savurati micile placeri ale vietii.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Diete interzise
Diete interzise
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân