Cum să-ți calculezi corect caloriile dacă vrei să slăbești

În acest articol discutăm despre cum să-ți calculezi corect caloriile dacă vrei să slăbești, să te menții sau să te îngrași.
  • Publicat:
Cum să-ți calculezi corect caloriile dacă vrei să slăbești
Foto: shutterstock

Ți-ai propus să numeri caloriile pe care le consumi zilnic pentru a ține greutatea sub control sau pentru a avea grijă de sănătatea ta? Te întrebi dacă faci corect acest lucru? În acest articol discutăm despre cum să-ți calculezi corect caloriile.

Dacă ești confuz, iată câțiva pași care te pot ajuta, mai ales dacă ți-ai propus să slăbești.

Determină numărul zilnic de calorii pe care vrei să-l consumi pentru a-ți menține greutatea

O greșeală frecventă atunci când vine vorba de calcularea caloriilor este reducerea alimentelor din dietă. Fiecare persoană este diferită, motiv pentru care poți folosi un calculator de calorii pentru a determina numărul de care ai nevoie pentru a te menține.

Accesează aici calculatorul caloric

Determină obiectivele pe care le ai: menținere, slăbire sau îngrășare

Dacă vrei să te menții, consumă caloriile rezultate din calculatorul de calorii.

Dacă îți dorești să slăbești, consumă cu 500-1000 de calorii mai puțin, iar dacă vrei să crești în greutate adaugă zilnic încă 300-500 calorii.

Calitatea alimentelor, extrem de importantă

Când vine vorba de calcularea caloriilor, calitatea alimentelor este foarte importantă. Multe dintre alimente pot avea același număr caloric, dar să conțină nutrienți diferiți.

Ia în calcul activitatea fizică

Dacă ești mai mult sau mai puțin activ trebuie să iei în calcul acest aspect, pentru că este un factor care determină numărul de calorii. Alți factori mai sunt vârsta, sexul și starea de sănătate actuală.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”