Cum să scapi de burtă după 50 de ani. 7 reguli de urmat zi de zi

Odată ce ajungi la vârsta de 50 de ani devine din ce în ce mai greu să scapi de kilogramele în plus. Iată cum să scapi de burtă după 50 de ani.
  • Publicat:
Cum să scapi de burtă după 50 de ani. 7 reguli de urmat zi de zi
Foto: envato

Odată ce ajungi la vârsta de 50 de ani devine din ce în ce mai greu să scapi de kilogramele în plus, dar asta nu înseamnă că acest lucru este imposibil. Cu schimbările potrivite în stilul de viață poți scăpa de grăsimea abdominală, cunoscută pentru problemele de sănătate pe care le provoacă, precum bolile de inimă, accidentul vascular cerebral sau moartea prematură. Iată cum să scapi de burtă după 50 de ani.

Cum să scapi de burtă după 50 de ani

Numără caloriile

Este foarte important ca după o anumită vârstă să acorzi atenție numărul de calorii consumate, iar dacă vrei să scapi de burtă, deficitul caloric este cea mai bună soluție. Ține cont atât de ceea ce mănânci, cât și de ceea ce bei.

Hidratează-te

Femeile ar trebui să consume între 2 și 3 litri de apă, în timp ce bărbații ar trebui să consume 4 litri de apă zilnic. Astfel, organismul va funcționa mai eficient și va reduce nivelul de cortizol, iar grăsimea de pe burtă va putea fi mai ușor eliminată.

Alege o dietă sustenabilă

Grăsimea de pe burtă poate da bătăi de cap atât femeilor, cât și bărbaților. În acest sens, dieta joacă și ea un rol esențial pentru a obține rezultatele dorite. Pe lângă deficitul caloric, foarte important este și ce conține planul alimentar.

Concentrează-te pe antrenamentele cardio

Antrenamentele cardio, precum mersul pe jos, jogging-ul, mersul pe bicicletă sau înotul sunt cea mai bună modalitate de a arde rapid caloriile și au un impact redus asupra organismului față de alte forme de activitate fizică. Mai exact, este mult mai ușor să te ții de antrenamentele cardio decât de orice altă formă de antrenament.

Somnul trebuie să fie de calitate

Este foarte important să dormi suficient. Atunci când creierul este obosit apare pofta de dulce. În momentul în care dormi suficient și ești odihnit, poftele alimentare nu-ți mai dau bătăi de cap.

Nu mai consuma sucuri de fructe

Deși sucurile din fructe conțin numeroase vitamine și minerale, ele conțin și cantități semnificative de zahăr precum sucurile carbogazoase sau alte băuturi îndulcite. 240ml de suc de mere, de exemplu, conține 24g de zahăr, dintre care jumătate este fructoză. Înlocuiește sucul de fructe cu apa, ceaiul neîndulcit sau apa minerală cu lămâie sau limetă pentru a reduce excesul de grăsime de pe burtă.

Renunță la consumul de alcool

Alcoolul vine la pachet cu un număr semnificativ de calorii, iar pentru a reduce grăsimea viscerală, adică grăsimea depozitată în jurul organelor, indicat ar fi să reduci sau chiar să renunți la consumul de alcool.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân