Cum să nu te îngraşi de Sărbători: 3 trucuri simple

Cu toţii ştim cum arată mesele se Sărbători şi cât de mult ne afectează silueta, dar există câteva trucuri prin care să ne menţinem.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să nu te îngraşi de Sărbători: 3 trucuri simple
Cum să nu te îngraşi de Sărbători: 3 trucuri simple
Bogate, de cele mai multe ori cu efecte nedorite asupra sănătăţii sau a siluetei şi, pentru că meniul tradiţional românesc include preponderent carne de porc şi alte preparate cu conţinut ridicat de grăsimi şi zahăr, trebuie să ştim cum să ne menţinem silueta şi să le facem faţă. Așa arată mesele de Sărbători. În plus, faptul că ne aflăm într-o mini-vacanţă şi suntem mai sedentari, acest fapt duce la acumularea kilogramelor şi a stratului inestetic de grăsime.
Antrenorii de la Bodyshape ne vin în ajutor cu câteva sugestii şi, aşa cum ne aşteptam, prima soluţie radicală ar fi, bineînţeles, să consumăm doar alimente uşoare, sănătoase, în cantităţi mici şi să facem sport zilnic. Există chiar şi un concept de fitness foarte apreciat în prezent, care ne poate uşura procesul de slăbire din perioada Sărbătorilor.

Trucuri de Sărbători: mai multă mişcare, arderi mai intense

Cu cât facem mai des sport, cu atât şansele să ardem grăsimea eficient sunt mai mari. Aşadar, caută un program care să ţi se potrivească şi antrenează-te regulat.
”Dacă faci sport în mod regulat, în special antrenamente intense HIIT (High Intensity Interval Training), îţi vei accelera metabolismul şi, chiar dacă vei gusta din alimentele grele de Crăciun, acestea nu se vor depune atât de uşor şi de mult. Rata metabolică poate fi crescută pe termen lung dar şi pe termen scurt. Persoanele care se antrenează regulat la Bodyshape câştigă masă musculară şi astfel metabolismul se intensifică deoarce muşchiul este un organ consumator de energie. Pe termen scurt rata metabolică poate creşte în urma antrenamentelor intense, de tip HIIT, pentru că organismul trebuie să se refacă în urma efortului depus şi, astfel, consumă energie suplimentară”, declară Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center.

Trucuri de Sărbători: gustă preparatele tradiţionale, dar mănâncă-le tot pe cele sănătoase

Trebuie să recunoaştem, mâncarea tradiţional românească, chiar dacă nu este ea cea mai sănătoasă, este incredibil de delicioasă şi te înţelegem dacă-ţi este greu să te abţii să nu guşti. Dar câtă vreme sunt consumate tot alimentele sănătoase pentru o masă bogată în proteine şi mai puţin în grăsime, nu te vei îngrijora de kilogramele în plus.
“În perioada sărbătorilor noi le spunem membrilor Bodyshape că este în regulă să mănânce o prăjitură, o felie de cozonac sau să bea un pahar de vin. În cantităţi mici, bineînţeles, şi să petreacă timpul cu bucurie alături de cei dragi. Să trăiască în prezent, să savureze încet mâncarea, să se bucure de gustul ei, să nu mănânce compulsiv, repede, şi să alterneze meniul tradiţional cu cel uşor, mai prietenos cu digestia şi silueta”, adaugă Irina Alionte.

Fă mişcare acasă

Fie că eşti acasă sau în aer liber, recomandat este să nu fii sedentar aşa că, fă câteva exerciţii pentru a nu lăsa grăsimile să se depoziteze.
„Încearcă să faci mişcare acasă ori în aer liber, dacă vremea permite, pentru a compensa excesul alimentar. Le recomandăm membrilor noştri exerciţii simple, efectuate acasă cu greutatea corpului în stil circuit pentru a-şi mentine condiţia fizică şi tonusul muscular. Astfel, când vor reveni la antrenamentele intense de la sală, nu vor resimţi pauza făcută în perioada vacanţei.
  • Genuflexiuni (pot fi efectuate şi cu o uşoară săritură)
  • Fotări (cu spijin pe genunchi sau pe vârfuri)
  • Cobra
  • Fandări alternative
  • Flotări pentru triceps
  • Placă
Fiecare are timp de lucru 40 de secunde, cu 20 de secunde pauză intre exerciţii. Recomandăm efectuarea a 4-5 circuite de acest fel”, explică Flavius Ursachi, triplu campion national la culturism şi Fitness manager la Bodyshape Transformation Center.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân