Cum să folosești cele mai comune ierburi în preparatele tale

Ieburile proaspete nu sunt folosite doar ca garnitură, ci și ca un finish fresh. Iată cum să folosești cele mai comune ierburi în preparatele tale.
  • Publicat:
Cum să folosești cele mai comune ierburi în preparatele tale
Foto: shutterstock

Ierburile oferă un gust complex oricărui preparat și, pe lângă aromă, acestea vin la pachet și cu beneficii majore pentru sănătate. Multe dintre ele sunt surse dense de antioxidanți și micronutrienți. Sezonul cald este ideal pentru a te bucura de ele, mai ales că se găsesc peste tot prin magazine și piețe și în variante proaspete. Ieburile proaspete nu sunt folosite doar ca garnitură, ci și ca un finish fresh. Le poți adăuga în sosuri, pesto sau chiar deserturi. Iată cum să folosești cele mai comune ierburi în preparatele tale.

Cum să folosești cele mai comune ierburi în preparatele tale

Cum să folosești menta

Cu un gust revigorant, menta vine în peste 600 de variante și toate au același efect energizant. Cercetările arată că aceasta ajută digestia. Poți folosi câteva frunze de mentă peste fructe de pădure proaspete, pepene galben sau prune și un strop de miere. Mai poți adăuga menta și în ceaiurile reci sau o poți folosi pentru a savura un ceai fierbinte de mentă.

Pătrunjelul, cum să-l folosești

De un verde intens, acest ingredient comun adaugă o culoare vibrantă preparatelor tale. În plus, este bogat în antioxidanți, vitamina K și beta-caroten. De fapt, face parte din familia morcovilor, așadar îl poți folosi pentru un sos proaspăt combinat cu ulei de măsline și usturoi, adăugat peste o porție delicioasă de baby morcovi.

Arpagicul, pe lista de ierburi în preparatele tale

Arpagicul oferă o notă delicată de ceapă și usturoi, motiv pentru care poate fi folosit ca alternativă pentru cele două dacă vrei să aduci o schimbare papilelor gustative. Acest ingredient comun are proprietăți antiinflamatorii și poate fi adăugat într-o cremă de caju sau în salate și folosit ca vinegretă.

Cum să folosești salvia în preparate

Acest ingredient are un gust care pune foarte mult accentul pe notele e mentă, lămâie și piper, dar totodată are și câteva beneficii pentru sănătate: conține compuși activi despre care studiile sugerează că îmbunătățesc memoria, nivelul de concentrare și dispoziția. Poate fi folosită alături de ulei de măsline ca garnitură sau lângă un sos de roșii. De asemenea, nu-i stă deloc rău într-un cocktail cu fructe de pădure, suc de limetă și miere.

Rozmarinul, un ingredient aparte

Rozmarinul îmbunătățește memoria, crește nivelul de concentrare și claritatea mentală. Îl poți adăuga peste legume imediat înainte ca acestea să fie puse pe grătar sau în marinadă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”