Cum poți slăbi cu ciorbă de burtă și pate de ficat. Asta dacă știi să le combini deștept, în dieta keto!!

Află cum te ajută să slăbești organele de animale, dacă ții dieta keto.
  • Publicat:
Cum poți slăbi cu ciorbă de burtă și pate de ficat. Asta dacă știi să le combini deștept, în dieta keto!!
Află cum te ajută să slăbești organele de animale, dacă ții dieta ketogenică.

Organele de animale sunt printre cele mai hrănitoare părți din animale. Deși multă lume le ocolește pentru că nu le suportă gustul, organele sunt pline de nutrienți. Mai mult, pot fi gătite cu legume și condimente astfel încât să aibă un gust foarte bun.

De altfel, în tradiția noastră culinară, drobul este extrem de apreciat. Și chiar ar trebuie preparat mai des pentru că amestecul de organe, ouă și verdeață este un fel de mâncare perfect pentru dieta ketogenică.

Iar burta, un alt organ mai puțin folosit decât alte părți din animal, este baza pentru o ciorbă consistentă, la fel de bună în dieta ketogenică, pentru că are multă grăsime.

Limba este preferata multora într-un preparat popular, limbă cu praz și măsline, iar creierul poate fi gătit sub formă de pastă sau prăjit.

La ora actuală, dieta keto în combinație cu fastingul ajută mai multe persoane să slăbească datorită conținutului preponderent de grăsime. Structura dietei ketogenice este de 70 la sută grăsimi, 20 la sută proteine și 10 la sută carbohidrați. Ideal ar fi ca alimentele ketogenice să fie consumate într-o fereastră de câteva ore în timpul zilei. De exemplu, alimentele ketogenice se pot consuma în intervalul 12-18.

Dintre alimentele recomandate în dieta keto, se remarcă cele sănătoase precum oul, peștele gras, carnea grasă de vită, nucile, untul, organele de animale, avocado, broccoli, salate verde, varza de Bruxelles, pătrunjelul, oțetul din cidru de mere.

Atenție, dieta keto nu trebuie ținută toată viața, termenul maxim vehiculat de unii specialiști fiind de 6 luni. O altă regulă importantă este ca orice dietă să fie făcută cu avizul medicului, după un set complet de analize.

Ce organe să consumi în dieta keto?

Organele recomandate în dieta ketogenică sunt mai ales ficatul, inima, rinichiul, burta și limba.

Acestea sunt ideale în dieta ketogenică pentru că nu conțin carbohidrați. În al doilea rând, sunt mult mai concentrate în nutrienți, la un preț mult mai mic.

De altfel, sunt voci medicale care susțin că o porție sau două pe săptămână, de organe provenite de la animale crescute curat, sunt mult mai valoroase decât suplimentele cu vitamine și minerale.

Organele de animale sunt bogate în fier, zinc, seleniu, vitaminele A și B, esențiale pentru imunitate și tonus. Mai mult, ficatul conține și colină, o substanță vitală pentru funcționarea creierului.

Organele de animale pot fi preparate pe grătar sau la cuptor, cu multe condimente și verdețuri. Sau pot fi adăugate în carnea tocată pentru diverse preparate. Rinichii de exemplu pot fi ținuți în oțet sau lapte pentru eliminarea mirosului.

În plus, fierte sau coapte, organele se pot transforma in pateuri delicioase, care pot fi consumate alături de pâinea keto.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”