Cum ne dăm seama dacă cireşele au viermi înainte să le consumăm

Cireşele sunt fructele regină ale începutului de vară, devenind aproape un simbol al sezonului cald. Dincolo de gustul plăcut de dulce-acrişor, ele sunt un bogate în vitamine, minerale şi compuşi naturali cu beneficii asupra sănătăţii. Mulţi oameni evită însă să le consume pentru că ar putea avea viermi.
Cum ne dăm seama dacă cireşele au viermi înainte să le consumăm

Cireşele sunt fructele regină ale începutului de vară, devenind aproape un simbol al sezonului cald. Dincolo de gustul plăcut de dulce-acrişor, ele sunt un bogate în vitamine, minerale şi compuşi naturali cu beneficii asupra sănătăţii. Mulţi oameni evită însă să le consume pentru că ar putea avea viermi.

Cireşele bune de consum au o culoare roşie strălucitoare sau purpurie. Cu cât ele sunt mai închise la culoare, cu atât sunt mai coapte şi vor avea un gust mai dulce. În general, dacă fructele sunt prea coapte, sunt şanse mai mari ca ele să aibă viermi.

Viermii apar după ce o muscă îşi depune ouăle pe fructe, iar atunci când viermii ies din ou, aceştia se hrănesc cu pulpa cireşelor. De aceea, cireşele din luna mai sau de la începutul lunii iunie nu prea au viermi. Ouăle nu au avut timp să eclozeze şi nu pot fi vizibile pentru că sunt foarte mici. Pe măsură ce trece timpul, cireşele cu viermi ar putea fi mai des întâlnire.

Nu doar trecerea timpului este un indicator pentru prezenţa viermilor în delicioasele fructe.

Cum arată, de obicei, cireşele cu viermi

Cireşele care au găuri, nu au o formă netedă sau au urme de mucegai au mai multe şanse să aibă viermi. Codiţele cireşelor trebuie să fie verzi.

De asemenea, cireşele putrede ar trebui evitate.

Oricâtă atenţie vom acorda însă aspectului exterior al cireşelor, încă este posibil ca acestea să aibă viermi. Specialiştii spun însă că aceştia nu reprezintă un risc asupra sănătăţii omului.

Cireşele pot fi consumate crude sau pot fi, de asemenea, folosite într-o varietate de reţete, cum ar fi prăjiturile, torturile, dulceţurile şi plăcintele. Sunt un adaos minunat alături de un castron de iaurt sau cereale pentru micul dejun, dar nu mulţi ştiu că acest fruct delicios are numeroase beneficiii pentru sănătatea noastră

Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică