Cum este afectată talia atunci când mănânci brânză?

Dacă vrei să slăbești, cu siguranță te întrebi ce alimente ar trebui să consumi, dar mai ales cum îți afectează talia și silueta. Iată cum să consumi brânză corect.
  • Publicat:
Cum este afectată talia atunci când mănânci brânză?
Foto: shutterstock / Cum este afectată talia atunci când mănânci brânză?

Multe preparate conțin brânză. Printre acestea putem reaminti pastele, omleta, clasicul sandwich, salatele sau chiar pizza. Pentru că există și numeroase sortimente de brânză este destul de ușor să le consumăm zilnic. Cu toate astea, acest aliment vine la pachet atât cu beneficii, cât și cu efecte mai puțin plăcute, în special asupra taliei. Dacă vrei să slăbești, cu siguranță te întrebi ce alimente ar trebui să consumi, dar mai ales cum îți afectează talia și silueta.

Pentru început, află că brânza poate avea atât un impact pozitiv, cât și unul negativ asupra taliei, în funcție de cum o consumi în dietă. Să nu uităm că brânza este o sursă generoasă de proteine care sprijină reducerea kilogramelor în plus, pentru că oferă senzația de sațietate.

Proteinele se digeră mai lent față de carbohidrați, motiv pentru care senzația de sațietate ține mai mult timp și astfel te ajută să eviți poftele alimentare nedorite sau să mănânci în exces la următoarea masă, doi factori care duc la creșterea în greutate.

Dacă vrei să mănânci un tip de brânză bogat în proteine, optează pentru brânză cottage cu mai puține grăsimi. Aceasta conține 24 de grame de proteine și este opțiunea ideală pentru micul dejun sau ca gustare pe timpul zilei. Un alt tip de brânză bogat în proteine este mozzarella, care la rândul ei conține 20 de grame de proteine.

Din păcate însă, caloriile din brânză se adună rapid, motiv pentru care nu trebuie consumată în exces. În urma unui studiu publicat în jurnalul Nutrients arată că un consum exagerat de produse lactate, inclusiv de brânză, poate duce la creșterea în greutate în rândul adulților cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”