Cum a slăbit un tânăr de 24 de ani 60 de kilograme în 9 luni, fără chirurgie bariatrică

O transfomare spectaculoasă îi aparţine lui Ionuţ Şandru, un tânăr în vârstă de 24 de ani, care a slăbit 60kg în 9 luni.
  • Publicat:
Cum a slăbit un tânăr de 24 de ani 60 de kilograme în 9 luni, fără chirurgie bariatrică
Cum a slăbit un tânăr de 24 de ani 60 de kilograme în 9 luni, fără chirurgie bariatrică

Ne întoarcem la seria transformărilor spectaculoase, de data aceasta rezultatele fiind obţinute de Ionuţ Şandru, un tânăr în vârstă de 24 de ani, care a reuşit să slăbească 60 de kilograme în 9 luni cu ajutorul unui regim alimentar personalizat, stabilit de medicul nutriţionist. Tânărul suferea de obezitate morbidă (176 kg, IMC 51,4), motiv pentru care obiectivul său a fost acela de a scădea sub greutatea de 90 de kilograme.

“Kilogramele în plus îmi afectau viaţa de zi cu zi pe toate planurile. Mi-am dorit să scad în greutate atât pentru a-mi îmbunătăţi viaţa socială, a putea face mai multă activitate fizică, dar şi pentru a-mi găsi mai uşor haine, de măsură normală. Prima săptămână din programul de slăbit a fost total diferită faţă de metodele încercate până în acel moment. Dacă înainte intram în sevraj, mi-era rău, mă simţeam ameţit, acum practic nu simt că ţin dietă. Schimbările de regim alimentar propuse de doamna doctor au fost uşor de integrat în stilul meu de viaţă, mănânc sănătos şi îmi este uşor să găsesc alimentele în orice supermarket, restaurant, astfel încât să mă încadrez în numărul recomandat de calorii”, spune Ionuţ, pacient al clinicii Smart Nutrition.

În România, prevalenţa supragreutăţii la adulţi a fost, în 2016, de aproape 60%, iar prevalenţa obezităţii între 20 şi 30%, aceasta crescând constant în ultimii ani, de la 8,3% în 1975, arată INSP care citează OMS. Obezitatea este o boală cronică, ce afectează bărbaţi şi femei de toate rasele şi vârstele, indiferent de categoria socială. Pe lângă dizabilităţi fizice şi probleme de natură psihologică, excesul de greutate creşte drastic riscul de a dezvolta boli precum cele cardiovasculare, cancer şi diabet zaharat.

“Ionuţ este unul dintre pacienţii noştri care ne-au dovedit că dacă îţi doreşti, îţi poţi atinge scopul, fără să ţii o dietă drastică şi fără să apelezi la intervenţii chirurgicale. Când a venit în clinică, indicele său de masă corporală îl clasa la obezitate morbidă, o boală care afectează atât calitatea vieţii, cât şi speranţa de viaţă a pacientului, dar care poate fi tratată. Printr-un program de nutriţie adecvat, perseverenţă şi motivaţie, a reuşit să piardă un număr impresionant de kilograme, iar obiectivele sale nu se opresc aici, vrând să scadă sub greutatea de 90 kg. O dietă echilibrată este cheia pierderii în greutate în mod sănătos, iar astfel la finalul programului nu va interveni efectul de yo-yo, adică nu vei acumula înapoi kilogramele pierdute”, declară dr. Mihaela Posea, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice, doctor în medicină, certificată SCOPE.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân