Cum a slăbit dr. Mihail Pautov 10 kilograme în mai puțin de o lună. Atenție, nu este pentru oricine!

  • Publicat:
Cum a slăbit dr. Mihail Pautov 10 kilograme în mai puțin de o lună. Atenție, nu este pentru oricine!
Sursa foto: Screencapture video Facebook @Dr. Mihail Pautov

Într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook, Dr. Mihail Pautov dezvăluie tehnica rapidă prin care a slăbit 10 kilograme în mai puțin de o lună. Medicul avertizează însă că acest program de slăbit nu este pentru oricine, recomandându-le persoanelor cu boli cronice să discute cu medicul lor înainte de a-l urma. 

Potrivit dr. Mihail Pautov, programul de slăbit pe care l-a urmat pentru a scăpa de excesul ponderal a constat în respectarea a 7 reguli. Iată care sunt acestea!

O masă pe zi

La această unică masă din zi (de preferat la prânz) ai voie să mănânci:

  • legume din abundență, sub orice formă (crude, la cuptor, sotate)
  • carne de calitate (piept de pui, mușchiuleț de vită, somon, fructe de mare)
  • ouă (3-4 bucăți)
  • brânzeturi (parmezan și sortimente de brânză fermentată în general)
  • fructe (la desert)

Sunt excluse pâinea, orezul, pastele, dulciurile.

În cele 23 de ore rămase, corpul intră în „foamete” și se activează autofagocitele – acestea „mănâncă” din depozitele de grăsime.

Sport

Luni, miercuri și vineri trebuie să mergi pe jos sau să alergi în parc, dimineața, cel puțin 30 de minute.

Sală de forță

Continuă să faci sport, dar de data asta ceva mai susținut, la sala de forță – ridici greutăți marți, joi și sâmbătă. Dacă nu ai o condiție fizică adecvată antrenamentului de acest tip, poți alerga sau poți ridica greutăți mai ușoare pentru a-ți adapta corpul.

Dacă nu ai timp să faci sport 6 zile pe săptămână, concentrează în 3 zile activitate fizică mai intensă, spre exemplu exerciții de sprint sau ridicări de greutăți la sală.

Odihnă duminica

O zi pe săptămână ai voie să te relaxezi și să-ți lași corpul să se refacă după antrenamentele intense – poți alege duminica sau oricare altă zi, în funcție de programul tău.

Minim 8 ore de somn pe noapte

Este obligatoriu să respecți cele 8 ore de somn pe noapte. Studiile arată că persoanele care dorm mai puțin au un metabolism mult mai leneș. Chiar dacă mănâncă aceeași cantitate de alimente precum cele care dorm suficient, aceste persoane se îngrașă mai mult din cauza încetinirii metabolismului.

Practică introspecția

Dacă ți se face foame sau poftă de ceva nesănătos, înainte să înfuleci, ia-ți un moment de introspecție. Gândește-te ce simți în acel moment, ce îți lipsește și te determină să te refugiezi, spre exemplu, într-o pungă de chipsuri. Poate îți lipsește afecțiunea, discuția cu un prieten sau viața socială.

Scapă de stres

Chiar dacă ai un job stresant, poți pune în aplicare diverse tehnici de meditație, chiar și în pauza de masă sau în mașină, timp de 15 minute. Respiră profund, evită persoanele toxice din jurul tău, nu mai pune la suflet orice și fă mișcare.

Sportul este un veritabil aliat împotriva stresului, deoarece stimulează producția de endorfine, hormonii fericirii.

Dacă reușești să ții acest program și să ajungi la rezultatul dorit, după 30 de zile, creierul tău s-ar putea să dea semne de relaxare. Cu alte cuvinte, ai putea fi tentat să te reîntorci la vechiul stil de viață.

Este foarte important să încerci să rămâi motivat și să nu revii la vechile obiceiuri, astfel încât să îți menții greutatea pe care ai obținut-o.

După cele 30 de zile, în loc de o masă pe zi, poți avea două mese (una la prânz, alta cel târziu la ora 6 seara). Iar în loc de 6 zile de sport, poți reduce la 3 zile pe săptămână, dar mișcarea trebuie să fie de intensitate ridicată.

Sub nicio formă nu tăia din orele de odihnă! Acestea trebuie să rămână aceleași. La fel și tehnicile de meditație.

Dacă ai orice fel de problemă de sănătate, nu urma acest plan de slăbire fără să discuți înainte cu medicul. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”