Cu ce să mănânci iaurtul să scapi de inflamații. Cercetătorii spun că este cea mai bună alegere!

Iaurtul este excelent la micul dejun sau consumat ca gustare. Iată cu ce să-l consumi pentru a scăpa de inflamații.
  • Publicat:
Cu ce să mănânci iaurtul să scapi de inflamații. Cercetătorii spun că este cea mai bună alegere!
Foto: shutterstock / Cu ce să mănânci iaurtul să scapi de inflamații. Cercetătorii spun că este cea mai bună alegere!

Iaurtul este excelent la micul dejun sau consumat ca gustare. Acest produs lactat oferă numeroase beneficii care îmbunătățesc sănătatea tractului gastrointestinal, sprijină imunitatea și ajută la creșterea masei musculare.

Deși este delicios și atunci când îl consumi singur, ingredientele în plus pot completa o masă echilibrată. Unul dintre aceste beneficii ține de faptul că ajută la reducerea inflamațiilor cronice. Dacă inflamațiie acute apar în urma unei boli sau a unei leziuni, inflamația cronică poate apărea și în urma consumului de alcool în exces, dacă ești supraponderal, din cauza stresului sau a antrenamentelor neadecvate.

Acest tip de inflamații este de durată și poate duce la apariția bolilor și afecțiunilor precum diabet, boli autoimune și boli metabolice.

Dacă vrei să reduci inflamațiile, poate că primul lucru pe care ar trebui să-l faci dimineața este să consumi iaurt la micul dejun. Dar nu oricum! Cea mai bună combinație pentru a reduce inflamațiile este de iaurt cu afine și nuci, iar asta pentru că fiecare ingredient în parte vine la pachet cu numeroși nutrienți și proprietăți antiinflamatorii.

Cum te ajută afinele și nucile să ții sub control inflamațiile

Potrivit Journal of Agriculture and Food Chemistry, afinele sunt o sursă excelentă de antocianină și alți flavonoizi cu activități antiinflamatorii. Aceste fructe nu conțin zahăr adăugat și oferă un gust extraordinar oricărui preparat, inclusiv banalului mic dejun cu iaurt. Afinele au o concentrație mai mare de antocianină, iar capacitatea antioxidantă este și ea mai mare.

Când vine vorba de consumul de nuci, acestea sunt o sursă excelentă de acizi alfa-linolenici, un acid gras esențial omega-3.

Datele sugerează că acest acid gras are proprietăți antiinflamatorii și este totodată o sursă vegetală de proteine și fibre. Mai mult, nucile sunt o sursă bogată de vitamine antiinflamatorii și antioxidanți. Printre acestea reamintim vitamina E și alți fitonutrienți precum acizii fenolici, tanin și flavonoizii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân