Cu câte ore înainte de somn este recomandată ultima masă

Invitată în emisiunea „Înapoi în viitor”, moderată de Andreea Perminova, dr. Simona Carniciu a declarat că renunțarea la consumul de proteină nu scade masa musculară. „Sunt vegetarieni care au o masă musculară foarte bună și foarte bine definită. Acestea sunt doar niște mituri”, a spus invitata. 

Dr. Simona Carniciu este de părere că este recomandat să avem o alimentație echilibrată. De asemenea, o discuție cu un nutriționist ar putea fi de mare ajutor pentru a te asigura că ai parte de o dietă adecvată și nu în ultimul rând, pentru a învăța în ce moment al zilei este important să consumi proteină. „După ce faci mișcare, organismul are anumite nevoi”, afirmă dr. Simona Carniciu.

Dr. Simona Carniciu: „Important este să avem măcar 3 ore între ultima masă și somn”

Carnea mai slabă se digeră în câteva ore. „Dacă mâncăm ceafă de porc, costiță la grătar sau mici, atunci digestia va avea de suferit și implicit, calitatea somnului.” Dr. Simona Carniciu susține că un consum de alimente grele la ore târzii scade semnificativ din calitatea somnului.

Pe lângă timpul îndelungat de 12 și până la 72 de ore de digestie pe care îl are fasolea, acest aliment poate fi benefic pentru organism dacă știm cum să-l consumăm.

Cele mai ușor de digerat alimente sunt iaurtul, supele cremă, mâncărurile pe bază de legume etc. Pentru o masă ceva mai copioasă, se poate recurge la o salată cu ton și diverse legume seara, astfel încât somnul să nu fie perturbat.

„Există studii care au descoperit faptul că persoanele care sunt diabetice și au o calitate proastă a somnului, au un dezechilibru metabolic mult mai mare din cauza glicemiei mărite”, declară invitata.

Cum se consumă fructele într-un mod corect și sănătos?

„Fructele ar trebui să fie mâncate în diferite momente ale zilei, în funcție de metabolism și de sănătatea generală. Este important să ai o masă de fructe pe zi, deoarece este importantă în ceea ce înseamnă enzime, vitamine, minerale și fitonutrienți.”

Emisiunea integrală „Înapoi în viitor”, invitată dr. Simona Carniciu, poate fi urmărită mai jos:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Simona Carniciu - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Dr. Simona CARNICIU este doctor în științe medicale și medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice. După aproximativ 7 ani de studiu și muncă în domeniu, dar, mai ales în cercetare, la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Nicolae Paulescu” București, ...
citește mai mult
Sarah Mușat - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult