Cool! Slabeste vegetal

Nu e un secret pentru nimeni ca legumele simple, gratinate, fierte, crude sau la cuptor pot fi consumate in orice cantitate, cu conditia sa nu fie porumb sau fasole. De asemenea, consumul de frunze verzi, fie ca sunt de salata romaneasca, de China, ruccol
  • Publicat:
Cool! Slabeste vegetal
Cool! Slabeste vegetal

Mai toate curele de slabire recomanda un consum crescut de apa. Pentru metabolizarea lipidelor stocate, organismul are nevoie de o cantitate crescuta de apa (cel putin 2 l/zi). De aceea, foarte importante sunt si alimentele bogate in apa, cum ar fi supele, ciorbele de legume sau legumele si fructele (au pana la 80-90% apa). Specialistii sunt de parere ca persoanele care consuma constant alimente cu un continut mare de apa se confrunta mai putin cu problemele legate de greutate, deoarece se satura mai repede, cu calorii mai putine. Tot in legume, fructe, cereale, tarate se regasesc si fibrele care reprezinta o alternativa sanatoasa la alimentele dense si hipercalorice. Este recomandat consumul a 30-35 g de fibre/zi, lipsa lor din alimentatie putand produce constipatie sau chiar afectiuni cronice grave. Fibrele creeaza si senzatia de satietate, ceea ce permite automat evitarea cresterii in greutate.
 
Fibre solubile & insolubile
Fibrele solubile se gasesc in tarate, ovaz, psyllium si au efecte sistemice benefice pentru organism: reduc colesterolul si regleaza nivelul glucozei. Este tipul de fibre recomandat persoanelor cu diverse afectiuni intestinale si care nu au nevoie de efectul iritant al fibrelor insolubile. Fibrele insolubile se gasesc in legume si fructe. O sursa excelenta de astfel de fibre o reprezinta acele legume sau fructe bogate in substante fitochimice si vitamine, cum este, de exemplu, morcovul.

Morcovii se lupta cu surplusul de kilograme
Stim ca ne ajuta sa vedem mai bine, chiar si in intuneric, dar acum oamenii de stiinta britanici si danezi au descoperit un ingredient in morcovi care poate ajuta semnificativ la vindecarea cancerului. Falcarinolul, un pesticid natural din morcovi, reduce riscul imbolnavirii de cancer cu o treime. Este indicat insa sa mancam o cantitate mica de morcovi in fiecare zi, impreuna cu alte fructe si legume, pentru a beneficia de proprietatile sanatoase ale acestor legume. Morcovii nu contin prea multe grasimi, au multe fibre, iar 100 g de morcovi cruzi inseamna doar 35 de calorii. Asa ca morcovii devin cea mai atragatoare solutie pentru cei care vor sa scape de kilogramele in plus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Tasty fish for perfect you
Tasty fish for perfect you
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân