Consumi zilnic carne roșie? Pericole la care te expui!

Când vine vorba de consumul de carne roșie, opțiunile sunt numeroase: carne de porc, miel, vită. Iată ce se întâmplă când e consumată zilnic.
  • Publicat:
Consumi zilnic carne roșie? Pericole la care te expui!
Foto: shutterstock

Când vine vorba de consumul de carne roșie, opțiunile sunt numeroase: carne de porc, de miel, de vită. Deși aceste produse de origine animală oferă beneficii substanțiale, precum o cantitate generoasă de proteină și nutrienți esențiali, iată ce efecte negative are carnea roșie consumată zilnic.

Potrivit World Cancer Research Fund, nu ar trebui să consumi carne roșie mai mult de trei ori pe săptămână. Iată ce se întâmplă dacă o consumi mai des.

Consumul de carne roșie poate afecta inima

Unul dintre aspectele negative apărute în urma consumului zilnic de carne roșie ține de faptul că afectează sănătatea inimii. Dietele bogate în  în acest tip de carne și carne procesată sunt asociate riscului crescut de boli cardiovasculare. Un studiu recent sugerează că dacă mănânci mai mult de o porție pe zi de carne roșie, riscul de ateroscleroză crește cu 22%.

Consumi mai multe grăsimi saturate

Grăsimile saturate se regăsesc în produsele de origine animală, inclusiv în carnea roșie. Grăsimile saturate cresc colesterolul LDL, asociat cu riscul crescut de boli cardiovasculare.

Vei consuma mai multe calorii

Pe lângă faptul că vei consuma mai multe grăsimi saturate, iar valorile colesterolului vor crește, vei consuma și mai multe calorii, care contribuie la creșterea în greutate. 226g de carne de vită conțin un total de 46g de grăsimi, adică 66% din valorile zilnice ale unei diete de 2000 de calorii. Dietele bogate în produse de origine animală, în special de carne roșie, contribuie la creșterea incidenței obezității. Obezitatea la rândul ei este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, diabet și cancer.

Cresc inflamațiile în organism

Consumul de carne roșie poate crește inflamațiile în organism, iar astfel crește riscul de dezvoltare a bolilor cronice. Clinica Cleveland notează că acest tip de carne contribuie la apariția inflamațiilor din cauza conținutului de grăsimi saturate. Într-un studiu publicat în Journal of the American College of Nutrition, cercetătorii sugerează că în urma consumului acestui tip de carne și de carne procesată pot apărea aceste efecte, dar și riscul de cancer.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân