Consecințele mâncatului în exces: ce să faci și ce să eviți

Multe persoane mănâncă mai mult decât este necesar și există numeroase modalități prin care poți face față mâncatului în exces într-un mod sănătos.
  • Publicat:
Consecințele mâncatului în exces: ce să faci și ce să eviți
Foto: pexels

Dacă ți s-a întâmplat să mănânci mai multe felii de pizza față de cum ți-ai propus și simți că ai mâncat în exces, cu siguranță de multe ori ai tendința să te învinovățești și să te simți inconfortabil. Vestea bună este că nu ești singură. Multe persoane mănâncă mai mult decât este necesar și există numeroase modalități prin care poți face față mâncatului în exces într-un mod sănătos.

Cum să faci față mâncatului în exces

E normal să ajungem să mâncăm în exces având în vedere faptul că trăim vremuri în care alimentele nesănătoase ne sunt la îndemână și sunt și ieftine. Fursecurile, prăjiturile, cartofii prăjiți, pizza și lista continuă. Nu este nimic greșit să mâncăm ocazional aceste produse, dar tentația de a le consuma zilnic este foarte mare. Pe social media suntem constant acaparați de imagini cu mâncăruri delicioase, așadar cum punem stop?

Nu ține post intermitent și nu sări peste următoare masă

Multe persoane sunt tentate să sară peste următoarea masă după ce au mâncat în exces. Nu este o opțiune. Organismul nostru are nevoie de energie din alimente pentru a supraviețui. În plus, dacă sărim peste mese efectul este opus față de ce ne așteptăm și vom ajunge să mâncăm și mai mult.

Asigură-te că următoarea masă este sănătoasă și sățioasă

Mănâncă normal. Mănâncă ce vrei atunci când îți este foame și mai ales când te simți full. Nu este ușor să urmărești semnalele transmise de corp, dar scopul este să menții o greutate optimă. Bineînțeles, nici nu trebuie să te forțezi dacă nu-ți este foame.

Nu te antrena în exces pentru a te revanșa

Nu trebuie să te simți vinovat și să vrei să arzi imediat toate caloriile consumate. Te vei simți mai rău ca înainte.

Fă o plimbare

O idee excelentă este să ieși la o plimbare cel puțin pentru 10 minute astfel încât să-ți îmbunătățești dispoziția, să scazi nivelul de stres și, bineînțeles, să ajuți tractul digestiv să funcționeze corespunzător.

Nu face detoxifieri în urma mâncatului în exces

Detoxifierea se face atunci când organismul a fost expus toxinelor. Dacă ai mâncat în exces nu înseamnă că trebuie să vii cu restricții calorice sau să-ți pedepsești organismul.

Bea o cantitate rezonabilă de apă

Apa ajută la eliminarea cantității de sodiu pe care ai consumat-o. Cel puțin 2l de apă pe zi sunt suficienți.

Gândește-te la următoarea masă

Trebuie să îți planifici o masă sănătoasă și echilibrată, iar astfel te pui mai ușor pe picioare. Ai nevoie de proteină slabă și legume bogate în fibre. Dacă ai nevoie de sugestii îți recomandăm o salată cu somon sau spaghete cu carne de curcan și sos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dovleacul: beneficii pentru sănătate
Dovleacul: beneficii pentru sănătate
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân