Condimentele iti fac viata mai buna!

Topul condimentelor recomandate in timpului unui regim de slabire arata cam asa: menta, oregano, busuioc, patrunjel uscat, condimente picante.
Condimentele iti fac viata mai buna!
Condimentele iti fac viata mai buna!

Consumi prea multa sare?
Inlocuieste-o cu condimente! Esti la dieta? Consuma condimente!
Vrei o sanatate de fier? Nu uita de condimente atunci cand prepari
hrana delicioasa cat mai putin prelucrata termic!

Specialistii in nutritie recomanda evitarea consumului excesiv de
sare, atat din motive de sana­ta­te: in timp poate duce la probleme
ca hipertensiunea arteriala, cat si in diete – astfel organismul nu
va mai retine apa in tesuturi in surplus. Topul condimentelor
recomandate in timpului unui regim de slabire arata cam asa:
menta, oregano, busuioc, patrunjel uscat, condimente
picante.
Daca deja te-ai imprietenit cu pi­perul, iata cu
ce condimente poti sa-ti faci dieta mai gustoasa.

Menta –
este cunoscuta romanilor mai mult ca planta
medicinala decat ca si condiment, insa atat prepa­ra­te­le precum
cele din carne de miel, pas­tele, salatele, marinate, sosuri cat si
bauturile sau deserturile pot capata savoare si prospetime adaugand
menta proaspata sau uscata. Menta are un efect linistitor asupra
tractului digestiv si a ficatului si este recomandata in cazuri de
indigestie.

Oregano – este un condiment cu o putere
antioxidanta mai mare ca a marului, deci putem sa-l adaugam cu
incredere zi de zi in salate. Acest condiment contine uleiuri
volatile (uleiul de oregano se foloseste pentru tratarea unor
afectiuni respiratorii). Italienii il folosesc alaturi de busuioc
pentru a aroma sosul de tomate, legumele si carnea la gratar,
grecii il adauga la celebra salata greceasca, musaca si peste, iar
turcii aromatizeaza carnea de oaie si miel inainte de a prepara
vestitul kebab.

Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se
intampla, Doctore?

Citeste si: Alimente minune ce nu ar trebui sa
lipseasca din alimentatia zilnica

Dieta in functie de ADN
Dieta in functie de ADN