Cheat day. Ce trebuie să știi când trișezi în timpul dietei

  • Publicat:
Cheat day. Ce trebuie să știi când trișezi în timpul dietei
Sursa foto: shutterstock

Fie că ești la dietă, fie că ai deja corpul dorit și trebuie doar să te menții, cu siguranță că și tu ai auzit de așa numitul „cheat day” în alimentație. Ei bine, conceptul înseamnă să te abați o zi de la dietă și să guști orice, pentru a te răsfăța. În limite rezonabile, desigur! Astăzi vom află mai multe despre cât de benefic este trișatul în alimentație. 

Cheat day: trișatul în dietă

O dietă echilibrată te poate ajuta să te simți mult mai bine din punct de vedere fizic, îmbunătățindu-ți astfel și starea de spirit. Desigur, nici poftele satisfăcute din când în când nu sunt contraindicate, atât timp cât ele au o măsură.

Iată care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere dacă vrei să incluzi în dieta ta o zi în care să-ți faci de cap!

Ține-te de un plan alimentar

Este important să știi că cheat day nu înseamnă că poți trișa o zi întreagă, ci trebuie să te rezumi la o singură masă în care să-ți poți satisface o poftă.

De pildă, dacă la masă de prânz ai mâncat un piept de pui cu salată și legume sotate, te poți răsfăța cu un desert bine meritat, dar să fie singurul în ziua respectivă.

Citește și: Dr. Laura Ene: dulciuri permise în cura de slăbire

Savurează ce mănânci

Dacă tot ai în program o singură masă în timpul căreia poți mânca orice îți place, ideal ar fi să profiți la maximum de acest prilej. Alege-ți exact felul de mâncare favorit și delectează-te cu fiecare bucățică.

Nu exagera și nu întrece măsura

Impunerea unor limite e imperios necesară. Astfel, trebuie să mănânci cumpătat, fără să riști să ți se facă rău sau să nu te mai poți opri din mâncat.

O masă luată în grabă și care îți pică greu nu face decât să îți strice momentul care se dorește a fi răsfățul culinar cu care nu te vei mai întâlni curând.

Citește și: Cum să trişezi la dietă, fără să se vadă

De ce ar trebui să introducem în dieta noastră o zi de trișat?

Cea mai eficientă strategie pentru a scapă de kilogramele nedorite pe termen lung este un regim alimentar sănătos, un stil de viață sănătos. 

Extrem de important este să găsești acel sistem care să funcționeze pentru ține și să te satisfacă în egală măsură.

Specialiștii avertizează asupra faptului că zilele de cheat, când oamenii întrec cu mult limita, nu doar că va duce la rezultate dezastruoase, dar pot crește și riscul de tulburări în alimentație.

Surse: HealthLine, Greatist, BBC

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân