Diete draconice care îți sfârșesc viața. Cum te distruge dieta cu țigări

Iată care sunt dietele extreme pe care să nu le încerci pentru că riști să-ți pui viața în pericol. Una dintre ele este dieta cu țigări.
  • Publicat:
Diete draconice care îți sfârșesc viața. Cum te distruge dieta cu țigări
Foto: shutterstock

De-a lungul anilor multe diete au apărut și la fel de bine au dispărut din peisaj. Dar nu în întregime. Deși unele dintre ele par perfect normale, altele te șochează. De exemplu, în anii 1920 a apărut dieta cu țigări, o dietă care îți poate pune sănătatea în pericol. Iată care sunt cele mai extreme diete pe care nu ar trebui niciodată să le încerci.

Cele mai extreme diete

Dieta cu țigări

Dieta cu țigări este o dietă apărută în anii 1920 și presupune fumatul unei țigări ori de câte ori simți că-ți este foame. Astfel se credea că se reduce consumul de calorii pe timpul zilei, dar riscul din spatele acestui regim este acela de a dezvolta alte afecțiuni serioase precum bolile cardiovasculare sau cancerul.

Dieta Frumoasei din pădurea adormită

În anii 1960, Frumoasa din pădurea adormită nu era doar un personaj celebru de poeste, ci și numele unei diete periculoase. Această dietă presupune să dormi mai mult atunci când simți că ți se face foame pentru că astfel poți reduce kilogramele în plus. Acest regim alimentar îndeamnă, de fapt, la un stil de viață dedentar și la deficitul de nutrienți esențiali.

Dieta cu supă de varză

Consumul de varză în exces nu este deloc recomandat, iar asta pentru că acest aliment conține mulți antioxidanți, iar dieta în sine este lipsită de varietate de nutrienți. Această dietă presupune să mănânci supă de varză de trei ori pe zi, alături de cantități foarte mici de alte alimente precum fructe și carne. Dieta este redusă în calorii și ajută în procesul de slăbire, dar la fel de mult vei reduce și conținutul de apă din corp și masa musculară pentru că nu ai parte de proteine.

Dieta redusă în grăsimi

Extrem de populară în anii 1990, dieta redusă în grăsimi presupune consumul de alimente procesate în special. În prezent, puțină grăsime nu înseamnă neapărat mai sănătos. Dietele reduse în grăsimi sunt benefice în procesul de slăbire și prevenirea anumitor boli.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”