Cele mai eficiente 6 exercitii

Expertii spun ca nu este niciun secret. Pur si simplu, facand exercitii, scapi de kilogramele in plus. Cu toate acestea, exista exercitii mai eficiente si exercitii mai putin eficiente, cand vine vorba de ce anume ti-ai propus sa modelezi.
  • Publicat:
Cele mai eficiente 6 exercitii
Cele mai eficiente 6 exercitii

Deci, care sunt cele mai bune exercitii si forme de miscare pentru a ne modela trupul armonios, si pentru a ne mentine sanatatea? Iata la ce concluzie au ajuns expertii:

1. Mersul pe jos
Orice program trebuie sa includa si exercitii cardiovasculare, care iti imbunatatesc tonusul vascular si ajuta la arderea caloriilor. Mersul pe jos este o forma de miscare pe care o poti face oriunde, oricand, care nu necesita imbracaminte foarte pretentioasa, si care este foarte sanatoasa. In afara de o pereche adecvata de adidasi, nu ai nevoie de nimic altceva. Imbracamintea, trebuie sa fie suficient de larga si confortabila. O plimbare alerta poate duce la arderea a 500 de calorii pe ora. Pentru a pierde un kilogram, este nevoie de arderea a 3500 de calorii. Deci, daca nu faci si altceva pe langa mers, te poti astepta sa pierzi un kilogram in 7 ore. Insa, daca pana acum ai avut o viata sedentara, nu face excese.

2. Antrenament la interval
Indiferent ca esti incepator sau veteran in ale fitnessului, antrenamentul pe intervale face minuni si te ajuta sa slabesti. Variatiunile pe tema data sunt cele mai recomandate, mai ales ca exercitii de aerobic grupate sunt si mai simple de facut. Astfel, variind ritmul si maniera in care faci exercitiile, antrenamentul tau va fi mai eficient si vei slabi mai repede si mai eficient. Cu cat vei alterna ritmul, cu atat trupul tau se va obisnui sa raspunda exercitiilor la care il supui. Astfel, pierzi calorii, deci slabesti!

3. Abdomenele
Cu cat ai un tonus muscular mai bun, cu atat mai repede vei arde caloriile. Abdomenele fac minuni atunci cand iti propui sa modelezi zona muschilor abdominali. In afara acestora, in timp ce faci aceste exercitii lucrezi asupra mai multor muschi din zona imediat apropiata, astfel ca succesul este obtinut pe mai multe planuri. Cea mai buna maniera de a efectua abdomenele este din pozitia de intins, cu genunchii indoiti, mainile la ceafa. Contracta muschii abdominali si concentreaza-te asupra a ceea ce faci.

4. Fandarile
Antreneaza majoritatea grupelor musculare inferioare, mai ales muschii picioarelor si pe cei fesieri. Sunt foarte indicate pentru ca mimeaza miscarile firesti implicate in mers. Fandarile sunt mai eficiente decat abdomenele, si in plus, iti asigura si echilibrul zilnic. Cea mai buna maniera de a efectua fandarile este sa incepi prin a pasi inainte, cat mai mult in fata, si de a reveni apoi in pozitia initiala. Repta apoi miscarea in sens invers.

5. Genuflexiunile
Modeleaza atat zona muschilor picioarelor, cat si cea a abdomenului inferior. Picioarele trebuie sa fie usor departate, mainile la ceafa, spatele drept. Nu te grabi, dar nu face nici pauze prea mari intre miscari. Genuflexiunile trebuie facute in seturi, cu mici pauze de relaxare intre ele. Foarte important de stiut este ca, la fel ca si in cazul exercitiilor amintite pana acum, incalzirea este esentiala. Nu incepeti antrenamentul fara a pregati muschii inainte. Alergarea pe loc si apoi sariturile scurte sunt calea cea mai buna in acest sens.

6. Flotarile
Actioneaza asupra muschilor pieptului, umerilor si asupra tricepsilor, in acelasi timp. La inceput, in cazul in care nu esti foarte experimentat(a), vei avea nevoie de un punct de sustinere. Incepe cu un punct de sustinere inalt, si apoi redu distanta pe masura ce evoluezi ca si rezistenta. Continua cu un scaun si apoi incearca direct pe podea. Ai mereu in vedere faptul ca forta fizica se construieste, nu se dobandeste, si lucreaza la propriul trup ca sa il aduci la forma dorita.

Indiferent de ce anume alegi pentru antrenamentul zilnic, acasa, importanta este maniera in care il vei face. Ai incredere in tine si concentreaza-te asupra felului in care faci exercitiile. Cu cat le faci mai corect, cu atat mai repede vei observa schimbarile. Miscarea nu este doar o modalitate de a scapa de kilogramele nedorite, ci si o maniera de a prezerva sanatatea. Un stil de viata sanatos, bazat pe o dieta adecvata si pe miscare sustinuta, poate insemna calea catre o viata mai lunga, cu siguranta mai sanatoasa.

Articol exclusiv online

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dieta Hamptons
Dieta Hamptons
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân