Cele mai bune metode de pastrare a alimentelor

Daca ai cumparat mai multe alimente decat poti consuma in cateva zile, apeleaza la cele mai bune metode de pastrare a alimentelor si calitatilor lor nutritive.
  • Publicat:
Cele mai bune metode de pastrare a alimentelor
Cele mai bune metode de pastrare a alimentelor

Te poti lauda cu o anumita experienta la bucatarie sau esti doar o amatoare? Chiar daca te pricepi sa prepari numai un sandvis, tot ai nevoie sa cunosti cateva metode prin care poti pastra, spre exemplu, frunzele de salata proaspete mai mult timp. Prin urmare, noi am pregatit pentru tine cateva trucuri usor de pus in aplicare. Iata-le!

1. Inainte de a pune ardeii iuti verzi la frigider, scoate-le semintele. Asa se vor mentine proaspeti mai mult timp.

2. Fasolea are tendinta sa se umfle, mai ales din cauza umezelii, daca nu e spalata si uscata in mod corespunzator inainte de a fi introdusa la frigider.

3. Nu arunca recipientele golite de lapte. Sunt cele mai bune metode de impachetare a pestelui, puiului sau a altor tipuri de carne, atunci cand vrei sa le portionezi.

4. Pregateste-ti singura cativa saculeti din panza de bumbac. Iti vor pastra legumele cu frunze proaspete o perioada mai lunga de timp.

5. Tine legumele si fructele in pungi diferite, deoarece fructele prezinta emisii de gaze cu etilena care cauzeaza ingalbenirea legumelor.

6. Daca planuiesti sa pastrezi ouale mai mult de o luna, unge-le coaja cu o pensula inmuiata in ulei de gatit. Acesta le va impiedica sa se descompuna prea devreme.

7. Pentru a pastra branza uscata mai mult timp, inveleste-o cu o sugativa inainte sa o bagi in frigider.

8. Nu tine mancarea gatita mai mult de doua ore afara, pune-o la frigider imediat ce s-a racit. In caz ca vrei sa decongelezi ceva, din nou, nu prelungi procesul mai mult de doua ore.

9. Pastreaza fructele, cum ar fi strugurii, in pachete perforate, in frigider. Fructele, precum bananele, pepenii, prunele etc., pot fi refrigerate dupa ce au ajuns la nivelul maxim de coacere pentru a le prelungi valabilitatea cu o zi sau doua.

10. Pungile din hartie sunt ambalaje grozave pentru a pastra la frigider lamaile sau ardeii. Frunzele proaspete de coriandru si alte asemenea plante se pastreaza proaspete o perioada mai indelungata daca sunt puse in hartie de ziar.

Tu ce trucuri stii pentru a pastra alimentele cat mai bine?

Citeste si Top substante care stimuleaza slabirea
                  Mananca, iubeste, hraneste-te, iubeste-te

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân