Cele mai bune cărţi despre diete pentru iubitorii de ciocolată, băuturi alcoolice şi carbohidraţi

Se ştie că atunci când ţinem o dietă viaţa nu mai pare la fel de colorată ca atunci când totul este permis. Aceste cărţi de vor ajuta să te menţii în formă, fără a renunţa la micile tale plăceri.
  • Publicat:
Cele mai bune cărţi despre diete pentru iubitorii de ciocolată, băuturi alcoolice şi carbohidraţi

Se ştie că atunci când ţinem o dietă viaţa nu mai pare la fel de colorată ca atunci când totul este permis. Aceste cărţi te vor ajuta să te menţii în formă, fără a renunţa la micile tale plăceri.

1. Shred: The Revolutionary Diet Alcohol

Se pare că alcoolul în combinaţie cu dietele ajută să elimini stresul pe care îl ai pentru că ai renunţat la alimentele preferate. Autorul cărţii „ Shred: The Revolutionary Diet Alcohol “, medicul Ian K. Smith, spune să nu-ţi faci griji pentru că dieta pe care o propune conţine o cantitate moderată de alcool. După o perioadă iniţială de abstinenţă, poţi bea câte un cocktail, de două ori pe săptămână, sau trei beri sau trei pahare de vin, pe săptămână.


2. Eat to Live

Judith Viorst  a scris în cartea „Love & Guilt & The Meaning of Life, Etc.“  că  „a fi puternic contă în a rupe o ciocolată Hershey în patru bucăţi şi a mânca doar una singură“. Sună complicat, nu? Dar ce-ai zice dacă ţi-ai putea începe dimineaţa cu un smoothie de ciocolată (în ziua a treia de dietă), aşa cum prevede planul alimentar propus de Joel Fuhrman în cartea „Eat to Live”.

3. Wheat Belly

Pentru câteva dintre diete numai ideea de a menţiona biscuiţii în dietă e ca şi cum ţi-ai lua adio de la pierderea în greutate. Cardiologul William Davis, autorul cărţii  „Wheat Belly “ este adeptul eliminării din dietă a grâului, spunând că pacienţii care au renunţat la cereale au pierdut în greutate 10-15, ba chiar şi 25 de kinlograme, în primele luni de dietă. Şi pentru că sunt eliminaţi biscuiţii cu cereale, vei găsi în carte o reţetă de biscuiţi cu fulgi de ciocolată.

4. The Virgin Diet

Din păcate, cofeina este, de multe ori, interezisă celor care vor să scadă în greutate. De exemplu, Dr. Atkins o interzice datorită efectului său asupra glicemiei, în timp ce multe diete macrobiotice spun că are un stimulant agresiv care nu ajută în lupta cu kilogramele. Nutriţionistul J.J. Virgin are o abordare diferită în cartea sa, „The Virgin Diet”. Ea avertizează că tot timpul există o intoleranţă  alimentară care cauzează balonarea şi creşterea în greutate, aşa că, dacă nu elimini acele alimente, nu vei pierde constant în greutate. Ea vorbeşte despre gluten, soia, lactate, ouă, porumb, alune şi zahăr / îndulcitori artificiali ca cele mai intolerante alimente. „Renunţă la ele pentru 21 de zile şi balonarea va dispărea“, spune Virgin. Se pare că nutriţionistul nu menţionează cafeau în acea listă, aşa că eşti liberă să o deguşti.

5. The 8-Hour Diet

Cum putem trăi fără pizza? E greu de răspuns la această întrebare. Totuşi este minunat că David Zinczenko, autorul cărţii „ The 8-Hour Diet “ propune o dietă în care poţi mânca orice vrei, în ce cantitate doreşti, dar într-un interval de 8 ore, în fiecare zi, şi asta doar de trei ori pe săptămână. Zinczenko vorbeşte despre dorinţa de a mânca alimente cu crustă, precum pizza, în timp ce te uiţi la televizor, dar nu spune că nu ai voie să mănânci. În schimb, el spune că trebuie să limitezi cantitatea de alimente pe care le mânânci.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Cristea
Raluca Cristea este jurnalist şi redactor al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, având drept domenii de interes pe care le acoperă sănătatea, frumuseţea şi medicina naturistă. Raluca Cristea realizează materiale de interes pentru publicul larg având drept surse specialişti de top ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân