Cele mai bizare mâncăruri tradiționale de Crăciun din întreaga lume

Hai să aruncăm o privire la cele mai bizare mâncăruri tradiționale de Crăciun din diferite părți ale lumii! Tu ai mânca așa ceva?
  • Publicat:
Cele mai bizare mâncăruri tradiționale de Crăciun din întreaga lume
Cele mai bizare mâncăruri tradiționale de Crăciun din întreaga lume Sursa foto: Shutterstock

Crăciunul nu ar fi Crăciun fără mâncăruri delicoase pe masă. Un curcan mare, proaspăt scos din cuptor, cu un munte de legume de sezon lângă și diverse sosuri care mai de care mai gustoase ar putea fi un vis devenit realitate pentru o mare parte a lumii occidentale. Dar ceea ce consideră unii răsfăț festiv, s-ar putea pentru noi să nu pară la fel de încântător.

Multe dintre alimentele consumate de Crăciun în întreaga lume provin dintr-o tradiție îndelungată care s-a transmis de-a lungul generațiilor, în timp ce altele sunt o idee relativ nouă. Iată câteva dintre cele mai cunoscută și bizare mâncăruri tradiționale de Crăciun din întrega lume!

Sărbătoarea celor șapte pești – Italia

În generațiile trecute, era tradiție ca romano-catolicii să se abțină de la consumul de carne și grăsimi animale în preajma Crăciunului. Din această tradiție veche de secole a luat naștere o alta și este bine cunoscută sub numele de „Sărbătoarea celor șapte pești”. Deși nu are niciun rol oficial în calendarul romano-catolic, se spune că sărbătoarea reprezintă semnificația numărului șapte din Biblie. Sărbătoarea va avea loc în ajunul Crăciunului, cu numeroase feluri de mâncăruri pe bază de pește și fructe de mare.

Merele în Ajunul Crăciunului – China

Crăciunul nu este o sărbătoare publică în China și nici nu își are rădăcinile în creștinismul occidental. Cu toate acestea, sărbătorirea Crăciunului devine din ce în ce mai populară, în special în rândul generațiilor tinere de chinezi. În ultimii ani, o tradiție care a fost adoptată este aceea de a împărți mere decorative în Ajunul Crăciunului cu cei dragi.

Merele sunt sculptate cu un mesaj încurajator și împachetate în hârtie colorată de cadou. Sunt cunoscute sub numele de „merele păcii” și sunt o modalitate de a arăta cât de mult îți pasă de sănătatea și bunăstarea celui de lângă tine.

Selyodka Pod Shuboy – Rusia

Originar din Rusia, Selyodka Pod Shuboy este probabil unul dintre felurile de mâncare cu aspect mai extravagant de pe listă. Se poate traduce ca „hering sub blană” și se numește așa pentru că este format din hering murat tăiat cubulețe, care este stratificat sub cubulețe de cartofi, morcovi, sfeclă roșie, ceapă și maioneză, apoi acoperit cu ouă fierte. Acest fel de mâncare este de obicei servit ca mâncare de petrecere și este obligatoriu în multe sărbători rusești, în special în perioada Crăciunului.

Budinca de Crăciun – Anglia

Originară din Anglia, budinca de Crăciun este o un fel de mâncare asemănător terciului. În mod tradițional, această budincă era servită ca o masă de post care avea să fie făcută cu aproximativ 5 săptămâni înainte de Crăciun. A fost adesea considerată ca un fel de mâncare aducător de noroc pentru toți membrii familiei.

Smalahove – Norvegia

Originar din regiunile de vest ale Norvegiei, Smalahove este un fel de mâncare făcut din cap de oaie servit cu cartofi și nap suedez. Este servit în mod tradițional în ziua de duminică, cu o săptămână înainte de Crăciun. Ceea ce face acest fel de mâncare super interesant este modul în care este pregătit. Capul oilor este despicat în două, creierul este scos, iar bucățile sunt înmuiate în apă timp de două zile. Odată înmuiat, capul va fi dat cu sare din ambundență, se va usca și apoi afuma. În final, acesta se fierbe la abur și devine numai bun de mâncat.

Mattak and Kiviak – Groenlanda

Atât neobișnuite, cât și fascinante, mattak și kiviak sunt două feluri de mâncare la care te poți aștepta să fie servite împreună. Mattak este o fâșie de piele luată de la Narval sau de la balena albă, cu grăsimea încă atașată. Aceasta este apoi tăiată și servită în bucăți de dimensiuni mici și se spune că are gust de nucă de cocos proaspătă.

Este adesea servit alături de kiviak, carnea unei mici păsări arctice denumită Auk care este apoi umplută într-o piele de focă. Pielea de focă este apoi îngropată timp de câteva luni pentru a fermenta. Odată ce Auk este într-o stare avansată de descompunere, este gata de mâncat.

Surse: cda.eu, edreams.com, fluentin3months.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân