Cel mai periculos mic dejun. Crește colesterolul și riscul de AVC

Iată care este cel mai nociv obicei alimentar pe care le avem la micul dejun. Află cum afectează colesterolul.
  • Publicat:
Cel mai periculos mic dejun. Crește colesterolul și riscul de AVC
Foto: shutterstock

Câți dintre noi nu au luat micul dejun pe grabă și au ajuns să consume produse de tip fast-food doar pentru că nu voiam să sărim peste cea mai importantă masă a zilei? Mulți dintre adulți se confruntă cu nivelul crescut al colesterolului, aspect care ne pune sub riscul de a dezvolta boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral. Așadar, unul dintre cele mai nocive obiceiuri alimentare pe care le avem este să mâncăm produse de tip fast-food la micul dejun. Află cum afectează colesterolul.

Mulți dintre adulți mănâncă zilnic produse de tip fast-food. Deși pentru moment aceste produse oferă sațietate și încântă papilele gustative, consumul frecvent vine la pachet cu lucruri mai puțin plăcute ce țin de starea de sănătate. Experții susțin că acesta este și factorul de risc princpal pentru o dietă deloc de calitate și bogată caloric și în grăsimi. De asemenea, consumul de produse de tip fast-food este asociat lipidei și lipoproteinei, precum nivel ridicat de colesterol LDL.

Micul dejun de tio fast-food conține în general foarte multe grăsimi saturate, carbohidrați rafinați și carne ultra-procesată, toate variante care nu sunt recomandate într-o dietă menită să reducă nivelul colesterolului.

Știm că mereu suntem în căutarea variantelor rapide pentru prima masă a zilei, mai ales că ducem o viață pe repede-nainte și suntem destul de limitați cu timpul pe care-l petrecem în bucătărie, dar tot putem găsi variante rapide și sănătoase care să ne potolească foamea la prima oră. De exemplu, pentru a evita produsele de tip fast-food, în special la prima masă, poți opta pentru un amestec de iaurt, fructe și ovăz sau un smoothie din fructe și legume.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân