Ai prediabet? Suplimentul care întoarce diabetul din drum

3 din 10 români suferă de prediabet. Află care este cel mai bun supliment pentru pacienții cu prediabet.
  • Publicat:
Ai prediabet? Suplimentul care întoarce diabetul din drum
Foto: envato

3 din 10 români suferă de prediabet, anunța Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente în 2020. Majoritatea pacienților care au prediabet nici nu știu de existența acestuia, ceea ce duce la dezvoltarea diabetului de tip 2, a bolilor cardiovasculare și accidentului vascular cerebral.

Ce este prediabetul?

Prediabetul este o afecțiune în care nivelul glicemiei este mai mare decât normalul, dar nu suficient de mare încât să fii diagnosticat cu diabet de tip 2. Alimentația joacă un rol foarte important și, din fericire, cu ajutorul suplimentelor putem ține aceste afecțiuni la distanță.

Dacă ai peste 45 de ani, ești supraponderală, ai un părinte diagnosticat cu diabet, duci o viață sedentară, suferi de sindromul ovarului polichistic sau ai avut diabet gestațional în sarcină, șansele să te confrunți cu diabet sunt mult mai mari. Iar dacă ți s-a spus că ai prediabet, acesta este primul semnal de alarmă că trebuie să iei măsuri pentru a preveni instalarea diabetului.

Cel mai bun supliment pentru pacienții cu prediabet

Când vorbim despre suplimente, nu vorbim despre leacuri magice pentru prediabet. Suplimentele cu omega-3 sunt de cele mai multe ori recomandate pentru ținerea sub control a prediabetului, iar asta pentru că principala îngrijorare este sănătatea inimii.

Un nivel scăzut de omega-3 în organism este asociat riscului crescu de apariție s bolilor cardiovasculare. Mai mult, omega-3 ajută la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase, la fel și nivelul optim al trigliceridelor.

Cât omega-3 trebuie să consumi?

Acizii graşi Omega 3 sunt esenţiali pentru sănătate, dar încercaţi să îi procuraţi prin alimentaţie.

Suplimentele cu Omega 3 (ulei de peşte) sunt indicate persoanelor cu boli cardiovasculare sau autoimune. Aceste suplimente însă trebuie administrate numai cu acordul medicului.

Dacă vei adăuga în alimentație peștele gras precum ton, macrou, hering și somon vei beneficia de omega-3. Recomandarea zilnică este de 250-1000 miligrame pe zi, fie că vorbim de administrarea suplimentelor sau introducerea acestor alimente în dietă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân