Cel mai bun pește pentru sănătatea inimii. Reduce colesterolul și trigliceridele

Dacă vrei cel mai bun pește pentru sănătatea inimii optează pentru somon, deoarece vine la pachet cu multe beneficii pentru sănătate.
  • Publicat:
Cel mai bun pește pentru sănătatea inimii. Reduce colesterolul și trigliceridele
Foto: shutterstock / Cel mai bun pește pentru sănătatea inimii. Reduce colesterolul și trigliceridele

Ceea ce alegi să mănânci îți poate afecta în timp sănătatea inimii. Tocmai din acest motiv este nevoie să alegem ingrediente sănătoase și de calitate pentru mesele noastre, iar proteinele potrivite pot sprijini sănătatea inimii pe termen lung. Cea mai bună proteină pentru sănătatea inimii este proteina slabă sau una redusă în grăsimi saturate. Grăsimea saturată, consumată cu regularitate, contribuie la creșterea colesterolului total și LDL (rău).

Acumularea de colesterol LDL în sânge poate duce la formarea cheagurilor de sânge în artere, iar astfel crește riscul de boli cardiovasculare alături de alături de alte boli cronice. Menținând colesterolul LDL la valori reduse menții sănătatea inimii odată cu înaintarea în vârstă, iar pentru a face asta trebuie să consumi carne slabă și puține grăsimi saturate zilnic.

Una dintre cele mai bune moduri în care poți face asta este să consumi pește. Cel mai bun pește pentru sănătatea inimii este somonul, deoarece vine la pachet cu multe beneficii din punct de vedere nutrițional. Pe lângă faptul că el conține proteine de calitate și nutrienți precum vitamine D, B6, B12, seleniu, fosfor și potasiu, conține și acizi grași omega-3, grăsimi nesaturate esențiale pentru organism. Peștele gras are un efect de protecție asupra inimii și poate crește colesterolul HDL (bun), motiv pentru care somonul este cel mai bun pește pe care-l poți consuma.

Acest tip de colesterol ajută la îndepărtarea excesului de colesterol din sânge prin transportarea lui înapoi în ficat. Un conținut redus de colesterol HDL înseamnă un conținut mare de colesterol LDL în organism, iar asta îți impactează negativ sănătatea inimii.

Potrivit Circulation, acizii grași omega-3 reduc și nivelul trigliceridelor și au efect antiinflamator. Poți începe să consumi somon de cel mult două ori pe săptămână, nu mai mult, din cauza expunerii la mercur.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân