Ceapa, cartofii si carnea de pui, ingredientele vedeta la romani

Ceapa uscata este nelipsita de pe masa romanilor, pentru 36% dintre acestia reprezentand principalul ingredient atat la pranz, cat si la cina.
Ceapa, cartofii si carnea de pui, ingredientele vedeta la romani
Ceapa, cartofii si carnea de pui, ingredientele vedeta la romani

Ceapa uscata este nelipsita
de pe masa romanilor, pentru 36% dintre acestia reprezentand
principalul ingredient atat la pranz, cat si la cina. In competitie
cu ceapa, dar fara sa devina o „amenintare” reala pentru aceasta,
in topul principalelor ingrediente consumate de romani se mai afla
cartofii, cu 29%, si, poate surprinzator pentru unii, morcovii, cu
22%.

Acestea sunt concluziile ce au reiesit in urma unui studiu comandat
de Maggi si efectuat de Research International, legat de
obiceiurile alimentare in Romania.

Desi suntem recunoscuti ca fiind un popor ce consuma preponderent
mancaruri traditionale pe baza de carne de porc, romanii declara ca
sunt mari amatori de carne de pui sau gaina, astfel ca 22% dintre
mancarurile gatite pentru pranz si cina contin acest tip de
carne.

De asemenea, principalul fel de mancare gatita consumat de romani
ramane ciorba, fie ca este doar din legume, fie ca are si carne in
continut.

Topul ingredientelor folosite pentru prepararea meselor de pranz si
cina nu se schimba semnificativ nici in familiile cu copii. Iar
alaturi de produsele deja mentionate, un loc important il ocupa
pastele fainoase.

„Pentru cei care-si doresc o alimentatie echilibrata, legumele,
fructele si cerealele integrale trebuie sa ocupe cea mai mare
pondere in consumul zilnic. Studiul Maggi arata, printre altele,
faptul ca legumele proaspete se regasesc in 69% din mancarurile
pentru masa de pranz sau de seara, lucru care denota preocuparea
acestora pentru o alimentatie corecta. Indiferent de categoria de
produse despre care vorbim, este recomandat sa cunoastem si
modalitatea optima de pregatire a alimentelor pentru a nu-si pierde
din proprietatile nutritive”, declara Elena Casapu, nutritionist
Maggi.

Desi, in general, romanii considera ca adopta un stil de viata
sanatos, doar 62% dintre mananca ceva la micul dejun, in timp ce
38% sar peste prima masa a zilei.

Studiul a fost comandat de Maggi si efectuat de Research
International la nivel national in perioada februarie – martie
2009, pe un esantion de 806 persoane, cu varste cuprinse intre
20-64 ani.

Tags:
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Vesela dieta mediteraneana
Vesela dieta mediteraneana
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL