Cea mai simplă metodă de slăbit: consumă mai multe fructe

Un studiu publicat în British Medical Journal susţine că flavonoidele, care se găsesc în fucte - pot fi de ajutor în menţinerea greutăţii. Dar fibrele sunt foarte importante, aşa că trebuie să consumi fructe şi nu suc de fructe!
  • Publicat:
Cea mai simplă metodă de slăbit: consumă mai multe fructe

Un studiu publicat în British Medical Journal susţine că flavonoidele, care se găsesc în fucte – pot fi de ajutor în menţinerea greutăţii.  Dar fibrele sunt foarte importante, aşa că trebuie să consumi fructe şi nu suc de fructe! Se pare că un măr pe zi nu ţine doar doctorul departe, ci şi kilogramele în plus.

Studiul confirmă ceea ce mulţi nutriţionişti spun de ani întregi: consumul de fructe este esenţial pentru a menţine o greutate optimă.

Secretul, potrivit cercetătorilor din Boston , stă  în flavonoide. Flavoinoidele se găsesc în multe plante, în mod special în citrice precum portocalele şi grepfrutul, şi s-a arătat că au un rol decisiv în controlul greutăţii.

Cercetătorii au analizat dieta şi stilul de viaţă a 125 de mii de oameni  de vârstă mijlocie şi au aflat că persoanele care au avut o dietă bogată în flavonoide şi-au menţinut greutatea mai bine decât cei care nu au consumaseră suficiente fructe. Mai mult, o parte dintre cei analizaţi au fost predispuşi să piardă mai repede în greutate decât cei care nu au consumat fructe.

Printre alimentele şi băuturile bogate în flavonoide se numără ceaiurile, merele, bananele, afinele, piersicile, căpşunile, perele, portocalele, grepfrutul, roşiile, lămâile şi chiar şi berea. Cele mai puternice flavonoide care au impact asupra greutăţii sunt antocianii. Afinele de pădure fac parte din categoria alimentelor cu cel mai bogat conţinut de antociani.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”