Cea mai bună bere pentru pacienții cu diabet

Dacă obișnuiești să consumi alcool ocazional, află că cea mai bună bere pentru pacienții cu diabet este berea ușoară.
  • Publicat:
Cea mai bună bere pentru pacienții cu diabet
Foto: shutterstock / Cea mai bună bere pentru pacienții cu diabet

Dacă ai fost diagnosticat cu diabet, cel mai probabil știi deja cât este de important să-ți ții glicemia sub control. Diabetul, în special diabetul de tip 2 este, din păcate, mai des întâlnit decât te-ai fi gândit. Chiar dacă această boală poate fi genetică, obiceiurile din stilul de viață influențează și ele diagnosticul, de la o dietă săracă, până la lipsa sportului.

Potrivit Diabetologia, în urma unei analize s-au observat efecte pozitive ale alcoolului asupra glucozei și metabolismului gras în rândul paciențilot cu diabet de tip 2. Dacă obișnuiești să consumi alcool ocazional, află că cea mai bună bere pentru pacienții cu diabet este berea ușoară. care conține mai puțini carbohidrați. Mai exact, aceasta trebuie să aibă sub 4% alcool pentru a nu afecta valorile glicemiei.

Potrivit American Diabetes Association, berea conține în general mai mulți carbohidrați comarativ cu alte băuturi alcoolice precum vinul sau lichiorul. Bineînțeles, conținutul de carbohidrați poate varia în funcție de tipul de bere pe care o consumi. Când vine vorba de berea ușoară, aceasta conține atât mai puțin carbohidrați, cât și mai puțin alcool. Pacienții cu diabet nu ar trebui să consume într-o zi mai mult de trei băuturi alcoolice.

De asemenea, trebuie să se țină cont că alcoolul poate să interfereze cu tratamentul medicamentos, iar hipoglicemia poate mima simptome precum confuzie sau dificultăți de mers.

Urmărește CSID.ro pe Google News
4 băuturi care produc dureri de cap
4 băuturi care produc dureri de cap
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân