Ce sunt zoodles – spaghetele delicioase ce te ajută să slăbești

Unele dintre cele mai cool rețete astăzi sunt slab calorice dar delicioase. Am testat o rețetă de spagheti bune și la dieta de slăbire.
  • Publicat:
Ce sunt zoodles - spaghetele delicioase ce te ajută să slăbești
Cea mai delicioasă mâncare din dovlecei - nu o să crezi ce poți face! Foto: Mădălina Drăgoi

Cui nu-i plac pastele? Cine poate rezista unei porții de spaghetti cu sos de roșii aburinde? Toate bune și gustoase, însă este știut că pastele făinoase sunt bogate în kilocalorii. În funcție de sos, ingredient gen carne, pește și de cât ulei s-a folosit o porție generoasă de paste poate ajunge și la 500 kilocalorii. Ceea ce nu este tocmai de ajutor atunci când vrei să slăbești, însă este greu să reziști. Și sunt familii în care pastele făinoase se gătesc foarte des. Oare câte regimuri de slăbire nu se strică exact din cauza poftei de paste?

 

Cui îi plac însă dovleceii? Sau frații lor zuchinni? Ei bine, dovleceii, zuchinii nu sunt buni doar ca garnituri de legume sau în supe creme ori ciorbe. Există multe variante de rețete de spaghetti din dovlecei sau din zuchinni. Și vestea bună este că sunt ideale pentru slăbire, dar și gustoase.

Ți-e poftă de paste – cumpără dovlecei

Ei bine, există și posibilitatea să mănânce ”paste” și să nu te îngrași. Depinde din ce sunt făcute pastele. Spre exemplu, poți substitui pastele din cereale cu dovlecei. Mai exact, dovlecei sau zuchinni – au un gust neutru și devin delicioși în combinație cu sosuri de paste consacrate. În plus, se pot face chiar și cu puțin usturoi și ulei de măsline sau unt și ulei de măsline și sare.

Dovleceii se pot transforma în spagheti cu ajutorul unui aparat special dar și a unei răzătoare de legume

Pentru a prepara spaghetti din dovlecei aveți nevoie de circa 1 dovlecel (de 250 g) pentru fiecare porție. Există diverse aparate cu care puteți transforma dovleceii în spaghete sau chiar cu un cuțit se pot tăia cât mai subțire sau mai fin. Noi nu am avut acest tip de aparat și am folosit o răzătoare normală.

zoodles, foto Mădălina Drăgoi
Zoodles sau zuchinni noodles – spagheti din dovlecei, foto Mădălina Drăgoi

Pentru zoodles sau zuchinni noodles puteți folosi sosul de spagheti preferat

Pastelor din dovlecei sau zuchinni li se spune și zoodles sau zuchinni noodles. Acestea se pot combina cu sosul dorit crude sau ușor călite într-o tigaie cu o linguriță de ulei de măsline. Noi am testat un sos din ceapă roșie, usturoi, ton, pasta de tomate, porumb.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân