Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți complet la zahăr

  • Publicat:
Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți complet la zahăr
Sursa foto: shutterstock

Zahărul este, fără doar și poate, primul lucru pe care îl scoatem din dietă atunci când începem să mâncăm sănătos. Ceea ce nu mulți știu însă, este faptul că există și zaharuri benefice organismului nostru. Zahărul brut, cel din trestie de zahăr, căci despre el vom vorbi azi, ne poate calma, satisface nevoie de dulce și chiar împiedica să acumulăm kilograme nedorite. 

Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți de tot la zahăr. 5 dezavantaje

Părul crește mult mai lent

În timp ce consumul excesiv de zahăr nu îi aduce niciun beneficiu părului tău, integrarea zahărului din trestia de zahăr în dieta ta îi poate sprijini creșterea, avertizează specialiștii.

Pielea devine mai vulnerabilă în față pericolelor mediului înconjurător

Deși știm cu toții că prea mult zahăr poate cauza acnee și probleme nedorite ale tenului, zaharurile sănătoase ar putea aduce beneficii semnificative pielii. Trestia de zahăr este bogată în antioxidanți și protejează pielea împotriva radicalilor liberi care sunt responsabili pentru petele pigmentare, dar și pentru îmbătrânirea prematură.

Citește și: Cu ce înlocuieşti zahărul atunci când ţii dietă?

Este posibil chiar să iei kilograme în plus

Privarea de zaharuri poate duce la pofte de dulce care te pot determina să mănânci în exces. Consumul unei cantități moderate de ciocolată neagră de pildă îți poate oferi senzația de sățietate și poate ține la distanță în același timp kilogramele în plus.

Ai putea întâmpina probleme în a te concentra

Potrivit cercetărilor, ciocolata neagră îmbunătățește fluxul sanguin către creier, iar consumul moderat de ciocolată neagră sprijină dezvoltarea creierului, puterea de concentrare și memoria.

Nici dispoziția nu va mai fi la fel

Schimbările de orice natură ar fi ele în dietă nu sunt gestionate cu ușurință de corpul nostru. Astfel, eliminarea totală a zahărului te-ar putea face să resimți anxietate și stări de nervozitate.

Conform studiilor, consumul zilnic de mici cantități de ciocolată poate reduce simțitor nivelul de stres și te poate face să te simți mai fericită, mai energică și mai proactivă.

Citește și: 30g de ciocolată neagră cu 85% cacao consumate zilnic ne fac mai fericiți, arată un studiu

Surse: BBC, Select Health, Insider

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân