Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mănânci legume

Află ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mănânci legume și care este importanța lor în alimentație și sănătate.
  • Publicat:
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mănânci legume
Foto: shutterstock

Știm, nu toată lumea este fan legume și, cu siguranță, încă din copilărie ați auzit că este bine să mâncați legume pentru că sunt bune pentru sănătate, iar acum, adulți fiind, pe lângă beneficiile pentru sănătate ne interesează încă un aspect: slăbitul. Ne ajută și acolo. Dar ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mănânci legume?

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mănânci legume

Ai o dispoziție proastă

Știai că dieta afectează dispoziția? Poartă numele de psihiatrie nutrițională și, atunci când organismul primește nutrienții și vitaminele necesare, îmbunătățește funcțiile creierului, care sunt direct conectate cu dispoziția și starea de spirit, scrie Harvard Health. Un studiu publicat în jurnalul Psychiatry Research vorbește despre o corelație dintre obiceiurile alimentare și riscul de depresie, în special când vorbim de consumul de fructe și legume. Dacă dieta ta presupune consumul multor alimente procesate, cereale rafinate, dulciuri, produse bogate în grăsimi, unt și cartofi, riști să te confrunți cu depresia.

Senzația de foame nu dispare

Fructele și legumele sunt cele mai bune surse de fibre din dietă, dar și cei mai complecși carbohidrați. Ambii nutrienți sunt necesari ca organismul să se bucure de senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă nu consumi suficiente legume, organismul va fi deprivat de fibre și carbohidrați complecși, iar astfel te vei confrunta cu senzația de foame la scurt timp după ce ai mâncat. De asemenea, apar fluctuații ale glicemiei, din cauza lipsei de fibre.

Constipația, o reală problemă

Pe lângă faptul că fibrele te ajută să te simți plin este un nutrient important care te ajută să ieși la toaletă regulat. Este sănătos să consumi o cantitate suficientă de fibre solubile și insolubile, dar dacă nu mănânci destul legume, nu ai cum să te bucuri de un tract intestinal normal.

Nu consumi nutrienții necesari

Într-adevăr, nu toți nutrienții se regăsesc în legume, dar multe dintre vitaminele și mineralele de care organismul are nevoie le conțin fructele și legumele. Legumele sunt o sursă excelentă vitamine și minerale precum vitamina A, C, E, magneziu, zinc, fosfor, acid folic și multe altele. Dacă nu consumi duficiente legume, organismul se poate confrunta cu un deficit.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”