Ce să mănânci la restaurant să nu te îngrași. 4 trucuri cu care să păcălești foamea

Iată ce să mănânci la restaurant să nu te îngrași și ce să faci înainte de a ieși în oraș să iei masa.
  • Publicat:
Ce să mănânci la restaurant să nu te îngrași. 4 trucuri cu care să păcălești foamea
Foto: freepik / Ce să mănânci la restaurant să nu te îngrași. 4 trucuri cu care să păcălești foamea

Dacă ai obosit să gătești, cu siguranță să iei masa în oraș ți se pare o idee excelentă. Fie că încerci ceva nou sau optezi pentru restaurantul favorit, ai grijă ce comanzi din meniu și cât mănânci, mai ales dacă vrei să slăbești. Iată ce să mănânci la restaurant să nu te îngrași și ce să faci înainte de a ieși în oraș să iei masa.

Ai grijă la porții

Atunci când ieși la restaurant și ții și cură e greu să nu fii tentat să nu-ți comanzi o porție de paste. Nu poți controla dimensiunea porției, dar ideal ar fi să nu mănânci tot din farfurie. De asemenea, mai poți împărți mâncarea cu persoana cu care iei masa. Puteți să comandați o salată sau legume cu pui pe care să le împărțiți.

Nu te grăbi să bei!

Când ieși în oraș cu prietenii, cel mai probabil vă veți comanda și ceva de băut. Dacă vrei să slăbești trebuie să fii atent la consumul de alcool. Poți opta pentru variante mai sănătoase, care nuc onțin atât de mult zahăr sau siropuri sau poți să consumi un pahar de vin la masă.

Mănâncă înainte să ieși…să mănânci

Dacă ajungi al restaurant deja înfometat sunt șanse mari să mănânci destul de mult. Exact ca atunci când mergi la cumpărături și mănânci înainte, iar orice tentație de a cumpăra produse nesănătoase dispare, același lucru se întâmplă și când ieși la restaurant. Nu sări peste mese! Un studiu publicat în jurnalul Nutrients arată că dacă stai nemâncat riști să te îngrași…

Începe masa cu o salată sau o supă

O opțiune excelentă atunci când vrei să slăbești, dar ieși să mănânci în oraș este să-ți comanzi o salată înainte sau o supă. Cele două variante te ajută să menții senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp și să eviți kilogramele în plus.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân