Ce mănâncă cei mai longevivi oameni din lume. 3 alimente pe care le consumă cu moderație

Primul lucru care te întrebi este „Care-i secretul?”. Așadar, iată ce mănâncă cei mai longevivi oameni din lume.
  • Publicat:
Ce mănâncă cei mai longevivi oameni din lume. 3 alimente pe care le consumă cu moderație
Foto: shutterstock

Probabil ai întâlnit de-a lungul timpului numeroase articole în care ți se prezintă cei mai longevivi oameni din lume. Primul lucru care te întrebi este „Care-i secretul?”, o întrebare pe care și-au pus-o până și cercetătorii când au decis să descopere care sunt alegerile din stilul de viață care i-a ajutat să depășească aceste recorduri. Așadar, iată ce mănâncă cei mai longevivi oameni din lume.

Cercetătorii Eden’s Gate, o companie din Marea Britanie înființată cu scopul de a realiza produse pe bază de CBD care să îmbunătățească calitatea vieții, au descoperit secretele alimentare ale celor mai longevivi oameni din lume. Recordul îi aparține lui Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani, fiind totodată singura persoană care a ajuns la această vârstă. Alimentația ei avea la bază trei ingrediente: ciocolată, ulei de măsline și vin de Porto.

Ce mănâncă cei mai longevivi oameni din lume

Jeanne Louise Calment s-a stins din viață în 1997, la vârsta de 122 de ani. Întrebată care este secretul longevității, femeia a răspuns „ciocolată, ulei de măsline și vin de Porto”. Mulți centenari care trăiesc în regiunile cu cele mai longevive persoane consumă cu regularitate uleiul de măsline și vinul roșu, mai ales la cină. Uleiul de măsline extravirgin ajută la menținerea greutății, scade tensiunea arterială, reduce inflamațiile și reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.

La rândul lor, ciocolata și vinul roșu, conțin și ele antioxidanți puternici care contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate, mai ales atunci când sunt consumate cu moderație.

Nivelul scăzut de stres reprezintă și el un factor. Jeanne Louise Calment nu a avut niciodată un job full-time, motiv pentru care nivelul de stres era mai redus față de media populației. Tocmai pentru că nu lucra atât de mult se putea bucura de hobby-uri care o mențineau activă, precum tenisul, înotul, mersul pe bicicletă și cântatul la pian.

Pentru mulți, viața lui Jeanne Louise Calment a fost un adevărat mister, iar asta pentru că există o teorie a cercetătorior din Moscova care spun că femeia a murit mai devreme decât vârsta la care se credea că acest lucru se va întâmpla.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”