Ce ingrediente nocive poate conţine îngheţata

În trecut, îngheţata conţinea doar lapte, zahăr, fructe şi, poate, ouă. Astăzi, acest deliciu perfect pentru zilele toride poate conţine anumite ingrediente surprinzătoare.
  • Publicat:
Ce ingrediente nocive poate conţine îngheţata

În trecut, îngheţata conţinea doar lapte, zahăr, fructe şi, poate, ouă. Astăzi, acest deliciu perfect pentru zilele toride poate conţine anumite ingrediente surprinzătoare. Citiţi cu atenţie eticheta şi, dacă vă întâlniţi cu aceste denumiri, mai bine vă preparaţi voi singure acasă.

Dietil Glicol – o substanţă chimică ieftină folosită ca emulgator în loc de ouă. Ea este folosită şi în antigel şi în produsele analgezice.

Piperonal – un produs chimic ce imită aroma de vanilie, dar care este folosit pentru a distruge păduchii.

Aldehidă C 17 – folosit pentru îngheţata cu aromă de cireşe, acesta este un lichid inflamabil utilizat, de asemenea, în coloranţii cu anilină, materialele plastice şi cauciuc.

Acetat de etil – folosit pentru a oferi aroma de ananas, este, de asemenea, un agent de curăţare utilizat pentru articolele din piele. Vaporii săi sunt cunoscuţi ca provocând afecţiuni cronice ale organelor.

Butilaldehida – utilizată pentru îngheţata cu nucă, este, de fapt, un ingredient al cleiului de cauciuc.

Acetat Acrilic – utilizat pentru aroma de banane, acesta este şi un solvent pentru vopsea.

Acetat de Benzil -folosit pentru aroma de căpşuni, este un solvent al azotaţilor.

Informaţii publicate în cartea Hippocrates, Ghid pentru o viaţă sănătoasă, de Brian Clement, editată de Univers Enciclopedic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”