4 trucuri să scapi de burtă dimineața. Îți schimbă corpul radical!

Un banal mod prin care poți face aceste schimbări este prin modul în care îți începi dimineața. Iată ce băuturi să bei dimineața pentru a scăpa de burtă.
  • Publicat:
4 trucuri să scapi de burtă dimineața. Îți schimbă corpul radical!
Foto: envato

Procesul de slăbire poate fi unul destul de dificil, mai ales dacă ne-am propus să eliminăm grăsimea din jurul abdomenului. Pentru că grăsimea din jurul abdomenului este, de fapt, grăsime viscerală, destul de periculoasă pentru organele interne, nu este atât de ușor de țintit cu un singur tip de antrenament sau un singur tip de alimente.

Din contră, este nevoie de schimbări majore în stilul de viață și alimentație, crescând consumul de proteine și reducând consumul de zahăr și alcool. Să nu uităm de fibrele care nu ar trebui să lipsească din dietă. Un banal mod prin care poți face aceste schimbări este prin modul în care îți începi dimineața. Iată ce băuturi să bei dimineața pentru a scăpa de burtă.

Ce băuturi să bei dimineața pentru a scăpa de burtă

Află care sunt băuturile cu care ar trebui să-ți începi dimineața dacă vrei să scapi de grăsimea de pe burtă.

Bea apă cu lămâie

Este o idee excelentă să-ți începi dimineața cu un pahar de apă pentru a rehidrata organismul după o noapte de somn. Dacă adaugi și lămâie, aceasta va ajuta în procesul de slăbire și efortul de a scăpa de burtă. Deși cercetările privind beneficiile consumului de apă cu lămâie sunt limitate, acesta poate fi un mod bun prin care să începi să consumi mai multă apă în general care, din nou, este esențial în procesul de slăbire.

Pentru unele persoane, consumul de apă înainte de masă poate ajuta la consumul de mai puține calorii la micul dejun. Un studiu arată că participanții care au consumat două pahare de apă înainte de micul dejun au reușit să consume cu 13% mai puține calorii în timpul mesei.

Este important să bem suficientă apă pentru a menține un metabolism sănătos, pentru a slăbi, dar mai ales pentru a ne menține o greutate optimă. Un alt studiu arată că apa poate crește termogeneza, adică procesul de ardere a caloriilor. Așadar, dacă vrei să te motivezi să te hidratezi dimineața, poți adăuga și lămâie.

Limitează consumul de cafea cu îndulcitori

Știm, atunci când te duci să-ți comanzi o cafea ești tentat să te bucuri de o băutură cu frișcă, zahăr, caramel sau alte ingrediente, dar dacă vrei să scapi de burtă trebuie să limitezi acești îndulcitori. Cercetările arată că atunci când consumăm prea mult zahăr adăugat, țesuturile grase din jurul stomacului cresc și astfel ne confruntăm cu grăsime abdominală.

De exemplu, Ghidul American de Nutriție recomandă să nu consumăm zilnic zahăr adăugat mai mult de 10% din caloriile zilnice, ceea ce se traduce ca 200 de calorii într-o dietă de 2000 de calorii.

Adaugă ovăz în smoothie

Potrivit Best, un alt sfat util privind băuturile pe care le putem consuma dimineața este de a adăuga ovăz în smoothie-ul nostru favorit, iar asta pentru cerealele integrale aduc un plus de fibre și îmbunătățește senzația de sațietate. Ce înseamnă asta? Că nu vei mai fi tentat să mănânci între mese. De asemenea, ovăzul este bogat în fibre solubile, care ajută la reducerea riscului de grăsime abdominală prin reducerea apetitului și creșterea diversității bacteriilor din tractul gastrointestinal.

Optează pentru shake-uri proteice

Potrivit Nutrition & Metabolism, o dietă bogată în proteine poate ajuta în procesul de slăbire, iar asta pentru că metabolismul este ținut sub control și se reduce apetitul, ceea ce automat duce la reducerea grăsimii viscerale. Potrivit unui raport din 2021, un aport crescut de proteine este ascociat reducerii grăsimii abdominale și îmbunătățirii microbiotei tractului gastrointestinal.

Un studiu la care au luat parte 200 de voluntari considerați supraponderali arată că o dietă bogată în proteine a dus la o pierdere semnificativă a grăsimii abdominale comparativ cu o dietă standard care conține proteine, dar în cantități reduse.

Din păcate este destul de dificil să consumăm cantitatea de proteină recomandată zilnic, adică 0.8 grame per kilogram din greutatea corporală, motiv pentru care shake-urile proteice pot veni în ajutor. Determinând valorile de proteină de care ai nevoie, în funcție de greutatea corporală, poți știi cât de mult este nevoie să suplimentezi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân