Câți carbohidrați trebuie să consumi ca să slăbești

Află câți carbohidrați trebuie să consumi ca să slăbești, fără să te înfometezi și fără să renunți la alimentele preferate.
  • Publicat:
Câți carbohidrați trebuie să consumi ca să slăbești
Foto: pexels

Dacă vrei să slăbești, cel mai probabil primul lucru care-ți vine în minte este să reunți la carbohidrați. În teorie, nu este o idee rea, doar că atunci când renunți la acești macronutrienți de care organismul are nevoie te poți confrunta cu depozite de grăsime. Într-adevăr, o dietă redusă în carbohidrați este asociată pierderii în greutate, dar la fel se întâmplă și în cazul unei diete mediteraneene sau redusă în grăsimi. Dacă alegi să renunți la carbohidrați, fă-o ca la carte astfel încât să nu te confrunți cu probleme de sănătate.

Câți carbohidrați trebuie să consumi ca să slăbești?

Pentru o persoană care cântărește 68 de kilograme se recomandă 150-200 grame de carbohidrați pe zi și 200-250 de grame în cazul bărbaților. În mod normal, se recomandă să se consume 45%-65% din caloriile zilnice, motiv pentru care o dietă redusă în carbohidrați este clasificată sub 45%. Așadar, dacă urmezi o dietă de 2000 de calorii pe zi, asta înseamnă că trebuie să ai mai puțin de 225 de grame de carbohidrați.

O dietă redusă în carbohidrați presupune să consumi mai puțin de 125 grame de carbohidrați zilnic, doar că nu uita că acesta este un macronutrient esențial la fel ca proteina și grăsimile și poate produce deficite, poate încetini metabolismul, reduce nivelul de energie din corp și impactează starea generală de sănătate.

La ce carbohidrați să renunți

Să presupunem că decizia a fost luată și ai renunțat la carbohidrați. Carbohidrații simpli precum sucurile carbogazoase, pâinea albă și produsele rafinate, în general, cresc indicele glicemic și senzația de foame, motiv pentru care trebuie să elimini din dietă aceste grupe alimentare. În schimb, nu renunța la carbohidrații complecși! Sunt o alegere mult mai sănătoasă și eficientă în procesul de slăbire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”