Câtă sare conţine o pizza congelată? Răspuns: multă!

Pizza congelată are printre ingrediente untură de porc, caramel, aromă de fum, glutamat monosodic şi sare cu duiumul. Îţi mai e poftă?
Câtă sare conţine o pizza congelată? Răspuns: multă!

Cine se recunoaşte în scenariul următor, mâna sus! Vii acasă după 12 ore de muncă, deschizi frigiderul şi constaţi că bate vântul prin el.

Ai două opţiuni: fie comanzi pizza şi aştepţi curierul să vină cu ea aburind (în cazul fericit), fie dai o fugă la cel mai apropiat supermarket şi cumperi două cutii de pizza congelate, te întorci acasă, le laşi 5 minute la microunde şi te bucuri de ele în faţa televizorului. Poate nu ţi se întâmplă asta zilnic, dar cu siguranţă măcar o dată ţi s-a întâmplat ori una, ori alta, ori ambele.

Pizza este, probabil, cel mai răspândit aliment fast-food (termen englezesc internaţionalizat care indică alimentele preparate repede şi alimentaţia rapidă), cel puţin în Europa şi America de Nord.

Ea a constituit şi constituie alimentul agreat lejer de aproape orice consumator al planetei. De altfel, peste tot în lume s-au produs modificări în ceea ce priveşte realizarea pizzei, atât în ce priveşte forma, cât şi ingredientele şi tehnologia.

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat 16 tipuri de pizza congelată în vederea realizării unui studiu privind calitatea acestora.

81% dintre sortimentele de pizza analizate sunt importate din ţări ca Germania, Franţa şi Polonia! Însă asta nu e neapărat un lucru rău. Mai dubios este ceea ce conţine această pizza congelată: untură de porc, caramel, aromă de fum, glutamat monosodic şi sare cu duiumul.

La realizarea acestui studiu s-au avut în vedere următoarele obiective:

Pagina 1 din 4
Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex