Alimentul ieftin care nu afectează glicemia. Este excelent pentru diabetici!

Află ce beneficii au cartofii și dacă este bine să îi consumi cu regularitate. Studiile arată că pentru diabetici sunt ideali, la cină.
  • Publicat:
Alimentul ieftin care nu afectează glicemia. Este excelent pentru diabetici!
Foto: envato

Cartofii, prăjiți, fierți, la cuptor, indiferent de forma în care alegem să-i consumăm, se numără printre cele mai îndrăgite alimente și, de multe ori ne întrebăm cât sunt de sănătoși mai ales dacă îi consumăm cu regularitate.

Sunt bogați în nutrienți

Un cartof mediu în coajă conține 129 de calorii, 4.6 grame de proteină, 0 grăsimi și 37 de grame de carbohidrați, cu 4 grame de fibre. De asemenea, conține nutrienți precum 30% din necesarul zilnic de vitamina C, potasiu, un mineral care sprijină sistemul nervos și funcțiile inimii, dar și tensiunea arterială. Totodată mai conține și vitamine B, vitamina K, fier, magneziu, zinc, cupru și mangan și mai este bogat și în antioxidanți, inclusiv polifenoli, carotenoizi și flavonoide.

Cartofii sprijină performanța sportivă

Carbohidrații și nutrienții din cartofi reprezintă o sursă excelentă pentru antrenament. În urma unui studiu din 2019 publicat în Journal of Applied Physiology, cercetătorii au descoperit că piureul de cartofi a ajutat în privința performanțelor sportive.

Ajută în privința greutății

Datorită conținutului de fibre, cartofii sunt carbohidrați unici care ard natural grăsimea din organism. Similar fibrelor, în momentul în care ajunge în intestinul gros este fermentat, iar astfel se declanșează procesul de ardere a grăsimii.

Cartofii nu afectează glicemia

Cercetările publicate în 2020 în jurnalul Clinical Nutrition au avut ca reper impactul cartofilor și orezului, ca garnituri la mesele de seară și reglarea glicemiei în rândul pacienților cu diabet de tip 2. Fiecare masă conținea 50% carbohidrați, 30% grăsimi și 20% proteine. În urma analizelor de sânge colectate de la voluntari, atât înainte cât și după, cercetătorii au ajuns la concluzia că într-o masă echilibrată cartofii sunt ideali pentru pacienții cu diabet.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân