Carnea de curcan, ideală pentru siluetă!

Foarte bogată în nutrienţi, cu un conţinut scăzut de grăsimi şi uşor de găsit, carnea de curcan este tot mai mult în lumina reflectoarelor. Odată ce vei descoperi efectele benefice ale acesteia, cu siguranţă va face parte din ce în ce mai des din meniul tău.
  • Publicat:
Carnea de curcan, ideală pentru siluetă!

Foarte bogată în nutrienţi, cu un conţinut scăzut de grăsimi şi uşor de găsit, carnea de curcan este tot mai mult în lumina reflectoarelor. 

Odată ce vei descoperi efectele benefice ale acesteia, cu siguranţă va face parte din ce în ce mai des din meniul tău.

Pieptul de curcan (fără piele) se numără printre cele mai slabe cărnuri, dacă nu cea mai slabă, şi cu cel mai înalt conţinut de proteine. 
De asemenea, carnea de curcan are un conţinut bogat de substanţe nutritive, în special niacină, seleniu, vitaminele B6 şi B12 şi zinc. Aceşti nutrienţi menţin sănătatea sistemului cardiovascular şi contribuie la scăderea riscului de apariţie a cancerului, susţine dr. Steven G. Pratt în lucrarea “SuperAlimente Rx”.

Carnea de curcan reprezintă o sursă importantă de niacină, vitamina B6 şi vitamina B12. Toate aceste 3 vitamine B sunt foarte importante pentru producţia de energie. 

Niacina pare a fi asociată scăderii riscului de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare şi de deces cauzat prin infarct.
Un nivel scăzut de vitamina B12, B6 şi folaţi este de asemenea asociat unui nivel ridicat al homocisteinei (substanţă asemănătoare aminoacizilor, care este considerată şi o variabilă independentă a riscului de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare).

Influenţa consumului cărnii de curcan asupra sistemului imunitar

Carnea de curcan are un conţinut foarte ridicat de zinc, unul dintre nutrienţii prezenţi în toate ţesuturile organismului uman. Un consum insuficient de zinc este foarte des întâlnit în rândul populaţiei, însă un consum frecvent de carne de curcan poate regla acest dezechilibru. Cantitatea de zinc conţinută de carnea de curcan are o biodisponibilitate mult mai mare decât zincul provenit din alte surse de minerale. Zincul este esenţial pentru buna funcţionare a sistemului imunitar. Acesta ajută la vindecarea rănilor, dar şi la diviziunea normală a celulelor. O porţie de 90 de grame de piept de curcan asigură aproximativ 14% din doza zilnică necesară.

Carnea de curcan în bucătărie – iată câteva moduri delicioase de preparare:

  • Pentru masa de seară – găteşte un piept întreg de curcan. Pielea va fi îndepărtată după ce pieptul a fost deja gătit. Acesta este gata foarte repede şi i se poate adăuga orice garnitură tradiţională.
     
  • Este de-a dreptul savuros un sandvici cu carne de curcan, felii prăjite de pâine integrală, frunze de spanac şi de salată verde, felii de ceapă şi avocado şi puţin muştar.
     
  • Carne de curcan mărunţită, prăjită în ulei de măsline cu ceapă şi ardei, pentru a prepara tacos sau burritos.
     
  • Supa de curcan cu multe legume este de asemenea savuroasă.
     
  • Carnea tocată slabă, făcută din piept de curcan, este excelentă şi pentru sosurile de spaghete.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Fructele uscate: calorii şi beneficii
Fructele uscate: calorii şi beneficii
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”