Boli grave, alimente controversate

Sunt întrebată în ultima vreme de către pacienţi cu boli grave, precum cancerul, ce fel de dietă ar putea să respecte pentru a ţine sub control evoluţia bolii sau eventual, pentru a o face să dea înapoi. Este adevărat că dacă o dietă nesănătoasă este acuzată pentru favorizarea apariţiei cancerului şi altor boli grave, este posibil ca şi o "contradietă" sănătoasă să contribuie la vindecare.
Boli grave, alimente controversate

Sunt întrebată în ultima vreme de către pacienţi cu boli grave, precum cancerul, ce fel de dietă ar putea să respecte pentru a ţine sub control evoluţia bolii sau eventual, pentru a o face să dea înapoi. Este adevărat că dacă o dietă nesănătoasă este acuzată pentru favorizarea apariţiei cancerului şi altor boli grave, este posibil ca şi o „contradietă” sănătoasă să contribuie la vindecare.

Însă mulţi specialişti au reţineri în privinţa dietelor minune. Există mai multe aspecte: pe de o parte, procesul terapeutic, radioterapia sau chimioterapia necesită un anume suport alimentar. Pe de altă parte, se vehiculează numele unor alimente minune, cum ar fi Guanabana (graviola), un fruct originar din Caraibe despre care se spune că are puterea de a preveni, ba chiar trata, se pare, cancerul!

Bogat în vitaminele B şi C, ajută la protejarea imunităţii şi la hidratarea pielii. În plus, conţine adriamicină, o substanţă similară citostaticelor, dar în formă naturală, administrarea acesteia fiind considerată chiar o terapie eficientă pentru cancer, lipsită însă de efectele secundare ale chimioterapiei clasice – stare de rău, greaţă, pierderea părului. Apoi, vorbim despre dietele minune din folclorul medicinal, cum ar fi binecunoscuta dietă a doctorului Breuss, care a făcut istorie.

Tratamentul propus de medicul austriac Rudolf Breuss, la începutul anilor 1900, se baza pe presupunerea lui că tumorile s-ar hrăni cu proteine, astfel că, pe o perioadă de 42 de zile, medicul priva organismul bolnavului de orice proteină. Folosind această metodă, medicul considera că tumoarea s-ar atrofia.

În tot acest timp, el recomanda diferite ceaiuri şi sucuri de legume şi fructe, în funcţie de specificul cancerului, cel mai cunoscut fiind sucul de sfeclă roşie (300 g) la care s-ar adăuga un morcov (100 g), o ţelină (100 g), o ridiche neagră (50 g) şi sucul de la un cartof de mărime medie. Breuss considera acest suc ca fiind unul din cele mai puternice remedii pentru tratarea cancerului şi a leucemiei.

La vârsta de 80 de ani, doctorul Breuss a fost dat în judecată de către Colegiul Medicilor din Austria, care considera tratamentul lui ca fiind empiric, însă a fost achitat când avocatul său, fost bolnav de cancer vindecat chiar de dr. Breuss, a prezentat listele cu toţi pacienţii care au scăpat de cancer prin această metodă.

Vegetalele fac legea în dietă

Într-adevăr, pornind de la această metodă care a făcut istorie în medicina europeană, putem spune că nu greşim niciodată consumând produsele vegetale, mai ales legume şi rădăcinoase, care aduc în dietă, pe lângă o cantitate crescută de enzime, vitamine şi minerale, o cantitate suficientă de fibre.
 

Pagina 1 din 3
Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața