Berea, aliatul organismului după sport?

Pentru că pe timpul verii frecvenţa activităţilor fizice creşte, organismul are nevoie deopotrivă de alimente nutritive şi băuturi hidratante care să-l ajute să reintre în formă după efort.
  • Publicat:
Berea, aliatul organismului după sport?

Pentru că pe timpul verii frecvenţa activităţilor fizice creşte, organismul are nevoie deopotrivă de alimente nutritive şi băuturi hidratante care să-l ajute să reintre în formă după efort.

Specialiştii consideră că după fiecare antrenament intens este important ca depozitele energetice, dar şi echilibrul hidric să fie restabilite şi recuperate pentru a avea un organism sănătos.

În acest sens, consumul moderat de bere poate avea un rol benefic, putând să contribuie la rehidratare, la relaxarea muşchilor şi la întărirea sistemului osos.

Berea, o posibilă variantă de rehidratare după efort fizic

Consumată cu responsabilitate, berea reprezintă una dintre cele mai bune soluţii de rehidratare după orele petrecute la sală sau pe terenul de sport.

Cu un conţinut de peste 90% apă, bogată în substanţe nutritive precum vitamina B, fibre, minerale (dioxid de siliciu, potasiu, siliciu şi magneziu), această băutură-aliment reuşeşte să compenseze pierderile hidrice cauzate de exerciţii fizice.

”Prin transpiraţia produsă în timpul exerciţiului fizic, corpul nostru elimină nu doar o cantitate importantă de lichide, dar şi substanţe nutritive importante. Hidratarea corectă devine astfel  obligatorie, prin adăugarea, în completarea consumului de apă, şi a băuturilor cu aport de substanţe nutritive. O băutură care în mod surprinzător poate îndeplini aceste cerinţe este berea, cu sau fără alcool. Pe lângă efectul său răcoritor şi îndepărtarea senzaţiei de sete, berea conţine numeroase substanţe nutritive ce ajută organismul să-şi recapete tonusul iniţial”, a declarat Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Hameiul poate relaxa muşchii

Studii recente au dezvăluit că hameiul are anumite proprietăţi, inclusiv de ameliorare a durerii, antispastice şi antiinflamatorii. Datorită hameiului din compoziţia berii, rezultatele cercetărilor demonstrează faptul că această băutură constituie un bun remediu de calmare şi de relaxare a muşchilor după un efort fizic susţinut. În plus, hameiul poate ajuta şi împotriva retenţiei de apă, ceea ce o face un aliat perfect în îmbunătăţirea rezultatele activităţii fizice.

Berea poate menţine oasele sănătoase

Pentru ca un organism sănătos să fie capabil să reziste la activităţi fizice intense este nevoie de oase puternice. Conţinutul de siliciu din bere poate avea un efect pozitiv benefic asupra densităţii minerale osoase la bărbaţii în vârstă şi la femeile aflate la menopauză.

În funcţie de tipul de bere, cantitatea de siliciu poate varia însă de la 6.4 miligrame per litru până la 56.5 mg/L. Aşadar, berile care au concentraţii mari de malţ şi de hamei, cum sunt cele de tip lager, sunt cele mai bogate în siliciu.


Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”