Băutura care îți încetinește metabolismul și nu te lasă să slăbești

Dacă metabolismul tău poate arde rapid și ușor caloriile și să le transforme în energie, atunci slăbirea pentru tine este un lucru simplu.
  • Publicat:
Băutura care îți încetinește metabolismul și nu te lasă să slăbești
Foto: freepik / Băutura care îți încetinește metabolismul și nu te lasă să slăbești

Oricât de mult sport ai face și oricât de mult ai ține cont de obiceiurile alimentare sănătoase pe care le urmezi află că un rol important în procesul de slăbire îl are și metabolismul. Dacă metabolismul tău poate arde rapid și ușor caloriile și să le transforme în energie, atunci slăbirea pentru tine este un lucru simplu. Bineînțeles, nu este cazul tuturor. Dacă pentru tine este ușor să ajungi la obiectivele pe care ți le-ai propus, alții sunt nevoiți să își accelereze metabolismul și există posibilitatea să nu le iasă.

Deși este un efort major, există alți factori care pot cauza încetinirea metabolismului, motiv pentru care este nevoie să renunți la anumite alimente sau băuturi. Cele mai periculoase băuturi care îți încetinesc metabolismul sunt băuturile îndulcite, iar asta pentru că ele conțin calorii goale care nu oferă niciun beneficiu sănătății și produc schimbări majore metabolismului.

Metabolismul influențează tot ce se întâmplă în organism, de la greutate la digestie și reglarea temperaturii. Bineînțeles, rata metabolică este diferită de la o persoană la alta, în funcție de greutate, sex, genă și compoziție musculară.

Așadar, încearcă să eviți ceaiurile îndulcite, băuturile care conțin îndulcitori și sucurile carbogazoase. Zahărul adăugat încetinește metabolismul, la fel și fructoza.

Un studiu publicat în European Journal of Clinical Nutrition arată că persoanele care consumau băuturi cu fructoză aveau un metabolism semnificativ încetinit prin reducerea numărului de calorii arse zilnic. Băuturile cu îndulcitori sunt asociate apariției grăsimii de pe burtă, iar asta din cauza ingredientelor pe care le conțin.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân